Rijsenhout wil met D66 nu vooruit!

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

D66 Haarlemmermeer is onder de indruk van de positieve energie die vrijkomt tijdens gesprekken over de toekomst van het dorp Rijsenhout. Rijsenhouters zijn trots op hun woonomgeving en willen daar graag blijven wonen en werken. De reservering voor de uitbreiding met een tweede Kaagbaan voor Schiphol werpt een schaduw vooruit waar Rijsenhout graag vanaf wil. Op alle niveaus is men het er over eens dat verdere uitbreiding van Schiphol in Haarlemmermeer niet haalbaar is, en dat andere locaties zoals Lelystad een deel van het vliegvervoer kunnen overnemen zodat Schiphol zich kan concentreren op cargo en de internationale hubfunctie. Het is voor de Rijsenhouters dan ook een raadsel waarom VVD opeens weer voor uitbreiding Schiphol is en Forza Haarlemmermeer ook.

De huidige banenstructuur van Schiphol biedt voldoende mogelijkheden voor duurzame groei van Schiphol, en een 2e Kaagbaan waar huizen in Rijsenhout voor moeten wijken is onnodig. Dit is dan ook opgenomen in het Collegeprogramma, en dat botst met de huidige uitspraken. D66 staat voor de belangen van alle kernen en houdt dan ook vast aan de revitaliseringplannen van Rijsenhout. Rijsenhout wil nu vooruit en D66 doet graag mee. De D66 fractie zal in de komende raadsperiode deze legitieme wensen van Rijsenhout van harte ondersteunen.

Vanuit de gesprekken heeft D66 de volgende aandachtpunten voor Rijsenhout kunnen inventariseren. De belangrijkste onderwerpen zijn stimulering van woningbouw, eventueel starten ten zuiden van de Bennebroekerweg en het Centurionterrein, vernieuwen van de (sport)voorzieningen met hulp Schipholfonds, aantrekkelijker maken het vestigingsbeleid voor ondernemers door de aanleg van snel internet, opheffen reservering 2e Kaagbaan, en bevorderen van watersport en watertoerisme in samenhang met Park 21.

D66 Haarlemmermeer zal in de komende raadsperiode Rijsenhout op deze punten ondersteunen door met een vaste vertegenwoordiger vanuit de fractie regelmatig overleg te voeren met de betrokkenen in Rijsenhout.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie