Kinderen maken monster van afval uit de wijk

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Leerlingen van Bikube en Vesterhavet hebben vorige week een grote schoonmaakactie gehouden rond hun scholen in de wijk Bornholm. Het leverde niet alleen een schone(re) wijk op, er werd meteen een Afvalmonster gecreëerd. Het monster en de foto's zijn te zien in het winkelcentrum 't Kattegat.

Jaarlijks worden in honderden gemeenten activiteiten georganiseerd om het zwerfaval in de buurt op te ruimen. Dit is een initiatief van Stichting Nederland Schoon waarbij duizenden vrijwilligers van bedrijven, scholen, sportclubs, buurtverenigingen samen aan de slag gaan om Nederland een stukje schoner te maken.

Het Kinderwerk van MeerWaarde heeft deze landelijke actie 'vertaald' naar de wijk Bornholm en daarbij wordt zij geholpen door De Meerlanden, de scholen Vesterhavet en Bikube en C1000 Hofman.

Vorige week vrijdag werd er daarom door de kinderen van Bikube en Vesterhavet zwerfafval verzameld. Na schooltijd konden de kinderen in wijkcentrum 't Kattegat tijdens een workshop een zogeheten AfvalMonster maken met de geselecteerde zwerfafvalobjecten.

Het AfvalMonster en de tijdens de actie gemaakte foto's werden in het winkelcentrum Skagerhof tentoongesteld om de bewoners bewust te maken van de hoeveelheid en het soort afval dat op straat gegooid wordt. De initiatiefnemers hopen met de actie tevens te bereiken dat schoolkinderen en buurtbewoners voortaan hun afval in de daarvoor bestemde afvalbakken deponeren.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij vesna.dragojevic@meerwaarde.nl

Vesna Dragojevic

Sociaal Cultureel Werker

06-51795173

023-5698888

vesna.dragojevic@meerwaarde.nl

Aanwezig op maandag en dinsdag

MeerWaarde

Postbus 429

2130 AK Hoofddorp

023-569 8888

www.meerwaarde.nl

Denk aan het milieu voor u besluit deze mail te printen!

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie