Raad van State haalt streep door nieuwbouw De Schuilhoeve

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BADHOEVEDORP - De bouw van nieuwe woningen in het gebied De Schuilhoeve in Badhoevedorp gaat voorlopig niet door. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag heeft er gisteren een streep door gehaald. De reden is dat de gemeente onvoldoende heeft kunnen aantonen dat in het gebied 'een aanvaardbaar woon- en leefklimaat kan worden gerealiseerd'.

De nieuwbouw is een belangrijk onderdeel van het bestemmingsplan 'Badhoevedorp Lijnden-Oost'. Er zijn plannen voor in totaal 700 woningen. Onduidelijk is nog hoeveel daarvan er nu kunnen worden gebouwd.

De luchthaven Schiphol en KLM en een aantal bedrijven en inwoners van Badhoevedorp hadden beroep aangetekend bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Tegen de uitspraak van de Raad is nu geen hoger beroep meer mogelijk.

De Raad van State is van oordeel dat de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen inzicht heeft geboden in de vraag of bij de geplande woningen een aanvaardbaar leefklimaat kan worden gerealiseerd als gevolg van het proefdraaien van vliegtuigen en het zogenoemde grondgeluid ter plaatse. Evenmin is duidelijk wat de gevolgen zijn van de geplande woningbouw voor de bedrijfsvoering van Schiphol en KLM, aldus de hoogste bestuursrechter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie