Tweede festivalweekend in De Heimanshof

23 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Heemtuin De Heimanshof uit Hoofddorp pakt deze zomer, in het kader van de festivaltour, uit met drie festivalweekenden. Komend weekend, zaterdag 28 en zondag 29 juni, is het het tweede weekend en ook dan zijn er onder meer rondleidingen, tentoonstellingen, speurtochten, workshops, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen, een plantjesmarkt en pizza en pannenkoeken in de Struintuin. Belangrijkste doel: aan jong en oud laten zien hoe mooi, verrassend en belangrijk de natuur is.

De Heimanshof wil met extra activiteiten in de tuin méér mensen mee laten genieten van de pracht van de heemtuin. Van de vele verschillende landschapjes zoals een mergelheuvel, duingebied, akkers, grasland en bossen en de dieren die zich daar thuis voelen. De kassen met tropische planten en vissen uit Haarlemmermeer, de klooster-kruidentuin met fruitboomgaard, de bijenstal en de Struintuin voor kinderen. De Heimanshof wil bezoekers inspireren om zelf in hun eigen tuin, wijk of buurt actief met de natuur aan de slag te gaan én ervan te genieten.

Het tweede feestweekend staat Eli Heimans centraal, onderwijzer en natuurbeschermer, en tevens naamgever aan de heemtuin. Hij was de grondlegger van de moderne natuurbescherming en -educatie en dit jaar is het 100 jaar geleden dat hij overleed. Het thema van dit weekend is dan ook 'Leren van de natuur'.

Tijdens het weekend is er veel te doen. Er zijn rondleidingen en een expositie over Eli Heimans. Bezoekers kunnen grondsoorten bekijken onder een microscoop, wateronderzoek doen in en bij de vijver, waterbeestjes bekijken en wandelen over het blote voetenpad. Er zijn ook ezeltjes om te knuffelen of om op te rijden. Je kunt leren om natuurtekeningen te maken en planten te determineren. Ook is er in de bijenstal uitleg over het leven van de bijen en is er een uitgebreide tentoonstelling van fossielen en edelstenen. Wellicht is zelfs even een 'schim' van Eli Heimans aanwezig in de heemtuin om rondleidingen te geven in zijn eigen stijl.

De extra activiteiten zijn deels op zaterdag en deels op zondag. Voor een volledig overzicht zie www.deheimanshof.nl. Toegang is gratis, De Heimanstuin is beide dagen open van 13 tot 170 uur.

Ook buiten de drie feestweekenden is De Heimanstuin open om op eigen gelegenheid de tuin te verkennen. Daarnaast is er de Struintuin, de ontdektuin voor kinderen. Het adres is Wieger Bruinlaan 1-7 in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie