Sinterklaas logeert in Het Cultuurgebouw

13 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Na een lange zoektocht is de knoop doorgehakt. Sinterklaas logeert dit jaar in het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein. Aangezien het Polderhuis een andere eigenaar heeft gekregen, moest de Sint op zoek naar een nieuwe slaapplaats.

Allerlei panden in Hoofddorp centrum zijn de laatste tijd bekeken. Het Cultuurgebouw bleek de meest geschikte plek voor Sint en zijn pieten. Kinderen en hun ouders kunnen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen gratis op bezoek komen in dit moderne Sinthuis.

Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in de gele containers van Tickets en Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw. Daar wordt de komende tijd een slaapkamer, werkkamer en pakjeskamer ingericht. Kinderen die langs komen krijgen een rondleiding door het Sinthuis, ontvangen een cadeautje en kunnen meedoen aan een leuke workshop. Ze kunnen daar ook hun kleurplaat inleveren die eind oktober wordt verspreid in Haarlemmermeer.

Omdat Sinterklaas erg houdt van kunst en cultuur, is uiteindelijk gekozen voor Het Cultuurgebouw. De hoofdpiet was daar heel erg voor. Hij hoopt stiekem dat hij en zijn pieten tijdens hun verblijf ook een paar leuke workshops mogen volgen in de speelse en creatieve ruimtes van Pier K. 'Daar kunnen de pieten zeker op rekenen. We hebben speciale theater-, muziek- en schilderworkshops voor de kinderen, pieten en kinderpietjes en het is helemaal gratis', zegt Eline Verlaan van Pier K.

Openingstijden Sinthuis

De openingstijden van het Sinthuis zijn: 19, 22, 23, 26, 29 en 30 november en 3 december. De kinderen zijn welkom tussen een en vier uur. Na vier uur brengt de Sint nog een bezoek aan de ijsbaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie