Getsewoud opnieuw decor kerswandeling

8 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP - Op zaterdag 20 december is er voor de vierde keer een kerstwandeling in Getsewoud. Het thema "Ga je mee op reis?" wordt prachtig verbeeld door acteurs in traditionele kostuums. Ook dit jaar ontbreekt de kerststal niet.

Bijna tweeduizend kerstlichtjes langs de hele route vormen het decor waartegen de scènes uit het kerstverhaal levensecht worden uitgebeeld. Zo is er weer de engel die het goede nieuws aan de herders brengt en ook de stal met het kindje Jezus ontbreekt niet. Ook zijn er weer een heel aantal nieuwe scenes aan de wandeling toegevoegd. Tijdens de route wacht de wandelaars allerlei verrassingen en aan het einde van de route is iedereen welkom in de herberg in het Zomerpark voor een warm drankje en om na te genieten en na te praten terwijl de band live kerstmuziek speelt.

Starten kan tussen 18 en 19.30 uur bij het scholencomplex aan de Laan van Gildestein. Voor minder validen is er een vroege start mogelijk van 17.45 tot 18 uur. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden, wordt bezoekers verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. De wandeling, die ongeveer een uur duurt, is gratis. Vorig jaar liepen er ruim 2300 mensen mee. Nu rekent de organisatie op meer wandelaars. Om de opstoppingen van vorig jaar te voorkomen is de start met 30 minuten verlengd. Ook is er meer rekening gehouden met de route om de doorstroom te bevorderen.

Taco Koster is dominee in Getsewoud en hij is enthousiast over deze wandeling: 'Het is gaaf om zo veel mensen te zien die in Getsewoud in beweging komen. Het is een feest van ontmoeting en gezelligheid. En ook, je staat zo maar even stil bij de betekenis van kerst en de zin van het leven. Wat wil je nog meer? En weet je wat ik ook zo bijzonder vind: Er werken meer dan 200 vrijwilligers mee aan dit evenement! En in samenwerking met leerlingen van het Herbert Vissers College wordt een heuse kerstwandeling app geïntroduceerd.'

Speciaal voor kinderen wordt een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaat kan gedownload worden op de website van CrossPoint (kerstwandeling). Kinderen kunnen hun kleurplaat inleveren tijdens de wandeling. Uiteraard worden de drie mooiste tekeningen beloond!

De kerstwandeling is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage helpt de organisatie. Op de avond zelf kan een gift gegeven worden. Het is ook mogelijk om een sms te sturen. (Sms 'Kerk CP' naar 4333 en er wordt automatisch een bedrag van 3 euro van je telefoonrekening afgeschreven en overgeboekt naar Kerstwandeling Getsewoud 2014.)

CrossPoint is ruim tien jaar geleden ontstaan en wil kerk zijn op een moderne manier voor de bewoners van de wijk Getsewoud. Elke week is er op zondagmorgen een samenkomst in De Breedenborgh en ook op kerstochtend viert CrossPoint een feestelijke samenkomst (10.00 u in De Breedenborgh, kinderopvang aanwezig). Kijk voor meer informatie op www.crosspointgetsewoud.nl of op www.facebook.com/kerstwandelinggetsewoud2014. Bellen met Taco Koster kan via 06-1992 1974.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie