Moestuinen krijgen MeerCompost van Meerlanden

11 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Moestuinen en volkstuincomplexen in Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw Vennep, Rijsenhout en Hillegom hebben op Goede Vrijdag en de dagen erna gratis een lading MeerCompost ontvangen van Meerlanden. Het idee voor deze actie ontsproot op de Landelijke Compostdag van 21 maart, waarop Meerlanden in veertien gemeenten 55.000 zakken gratis compost uitdeelde. Onder moestuinders bleek ook vraag naar de natuurlijke compost uit keuken- en tuinafval (GFT). Bijvoorbeeld van Miriam Geurts van De Groen(s)te Tuin in Nieuw-Vennep: "In onze tuin werken we samen met buurtbewoners om biologische groente te oogsten en deze compost geeft onze bodem de juiste extra energie."

Met dit gebaar laat Meerlanden aan de tuinders zien dat GFT-afval letterlijk het begin is van iets moois. Van groente-, fruit- en tuinafval wordt compost gemaakt. Groente en fruit groeit beter op een met compost bewerkte bodem. Na het oogsten - en eten - van de gewassen kunnen de schillen, loof en klokhuizen weer in de groene afvalcontainer om er compost van te maken.

MeerCompost is uitermate geschikt voor de moestuin. Het stimuleert de groei van gewassen, bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. De compost wordt gemaakt door een combinatie van vergisting en compostering van organische afvalstromen. MeerCompost is een gecertificeerd product (Keurcompost), vrij van onkruidzaden en dierziekten. Kijk voor het gebruiksvoorschrift op www.beginvanietsmoois.nl.

Samen meer waarde creëren Meerlanden zet zich in voor een meer duurzame maatschappij. Daarom werken wij elke dag aan meer waarde voor buurtbewoners, gemeenten en bedrijven. Dit doen wij vanuit een gezonde bedrijfsvoering waar ondernemerschap, milieu, mensen en de maatschappij kunnen floreren. Door juist op lokaal niveau verschil te maken, willen wij bijdragen aan een leefbare aarde voor komende generaties. Samen zorgen we voor een schone, groene en veilige buurt!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie