Geef tijdens de collecte voor de Dierenambulance!

14 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEM Binnenkort vindt in onze regio weer de jaarlijkse collecte van Dierenambulance Noord-Holland Zuid plaats. Een groot aantal collectanten gaat op pad om zoveel mogelijk geld op te halen. De vrijwilligersorganisatie, die jaarlijks zo'n 7.000 keer uitrijdt om gewonde dieren te helpen, hoopt hierbij op uw steun!

'Vorig jaar hebben we € 14.000,- opgehaald.', zegt Elly Dams, vrijwillig coördinator van Dierenambulance Noord-Holland Zuid. 'Met dit geld hebben we een nieuwe dierenambulance kunnen aanschaffen. Dit jaar hopen we voldoende geld op te halen om de ambulance met de benodigde medische apparatuur te kunnen inrichten!'

De voornaamste taak van de dierenambulance is natuurlijk het verlenen van eerste hulp, zowel aan zwerf- als aan huisdieren. Bij een verkeersongeval of een ongelukje in huis wordt het gewonde dier naar de dierenarts vervoerd, en ook bij acute ziekte is de dierenambulance snel ter plaatse. Niet alleen voor honden of katten, maar ook wanneer het gaat om een zieke hamster, vogel of schildpad. Voor eerste hulp ter plaatse wordt een vergoeding berekend, tenzij het gewonde dier een zwerfdier of een in het wild levend dier is. In dat geval is de hulp gratis en wordt tevens gezorgd voor een goede opvang naderhand. De Dierenambulance heeft zes dierenambulances rijden. Al het werk wordt gedaan door circa 50 vrijwilligers, van wie velen zich al jaren belangeloos voor de dieren inzetten.

De Dierenambulance is 100% giftafhankelijk, is geen overheidsinstelling en ontvangt geen subsidie. Daarom is de jaarlijkse collecteweek ook zo belangrijk voor de organisatie. Geef daarom aan de collectant. De dieren zullen u dankbaar zijn!

26 april t/m 3 mei Heemstede

3 t/m 9 mei Gemeente Bloemendaal, Lisse en Hillegom

10 t/m 16 mei Haarlem

24 t/m 30 mei Zandvoort, Haarlemmermeer

Natuurlijk kan Dierenambulance Noord-Holland Zuid altijd nieuwe collectanten gebruiken. Ook is er dringend behoefte aan vrijwillige avond/nacht- en weekend chauffeurs. Interesse? Bel Elly Dams op 06-46702170 of via E.Dams@dbhaarlem.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie