Onder water in het Haarlemmermeerse bos

5 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Schepnetjes in de aanslag in het Haarlemmermeerse bos. Op zondag 14 juni is de landelijke Slootjesdag van IVN. Alles staat deze dag in het teken van water. Tijdens deze dag neemt IVN geïntereseerden mee naar de onderwaterwereld van de sloten. Verhalen, microscopen en proefjes zullen aan bod komen. NMCX informeert over zwerfvuil en de plastic soep die dit oplevert en andere gevolgen die dit heeft voor het water. Project Baseline neemt een duik in het meer en zoekt onder andere uit wat er zoal leeft op de bodem van het meer. Hoe het waterbeleid in de Haarlemmermeer eruit ziet, gaat Hoogheemraadschap toelichten.

LOCATIE, TIJD EN PROGRAMMA

De ontdekkingsreis start om 11 uur aan de Paviljoenlaan op het terrein naast Vork en Mes en duurt tot circa 15 uur. Een actief evenement waarbij van alles te zien, te doen en te horen is. Deelnemers komen te weten hoe een kokerjuffer overleeft in een sloot vol vijanden. En hoe een bootsmannetje aan zijn voedsel komt. Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. In Haarlemmermeer doet IVN dit met NMCX Centrum voor Duurzaamheid. Verschillende lokale organisaties zijn tevens vertegenwoordigd op deze Slootjesdag in het Haarlemmermeerse bos, op het terrein naast Vork en Mes. De toegang en het parkeren is gratis. 

IVN EN NMCX

IVN werkgroep Haarlemmermeer valt onder afdeling Zuid Kennemerland van IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. NMCX is een onafhankelijke stichting, met als doel het verduurzamen van de dagelijkse woon- werk- leer- en leefomgeving de ruime regio rond Haarlemmermeer. NMCX en IVN werken samen met andere groene organisaties in de gemeente onder de noemer Platform Groen Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie