Jubileum Motocross daverend succes

24 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP De 25e editie van één van de grootste motorcross evenementen van Nederland kan een groot succes genoemd worden. Op 19 en 20 juni kwamen crossliefhebbers weer ruimschoots aan hun trekken tijdens het goed verlopen Motocross. "Het evenement had niet beter kunnen verlopen", aldus Paul Cnossen namens de organisatie.

De Motocross werd druk bezocht. "Op het hoogtepunt waren er 2000 tot 2500 bezoekers op het terrein te vinden" gaat Cnossen verder. "Het evenement op zichzelf was eigenlijk één groot hoogtepunt." Zo had drankcateraar Van Zanten een feesttent neergezet waar een band en een DJ aanwezig waren om de sfeer nog gezelliger te maken. Ook was er een demonstratie van een elektrische auto door studenten van de Universiteit van Eindhoven om jongeren enthousiast te maken voor hun technische opleiding. De organisator zegt hierover: "Wij willen onze passie voor techniek ook op een andere manier uitdragen, en dat kon door deze elektrische auto."

Het programma was vrijdag en zaterdag gevuld met allerlei klassementen en kon rekenen op 520 deelnemers in 15 verschillende klassen. Een van de deelnemers was de Vennepper Lars Griekspoor. Hij reed mee in twee klassen, de 125cc en de Koningsklasse. De 16 jarige motorcrosser, die een aantal weken geleden slaagde voor zijn Mavo diploma, won makkelijk de eerste manche van de 125cc klasse maar viel de tweede manche helaas uit. In de Koningsklasse nam hij, na twee manches, in het algemene klassement een 10e plek in. Griekspoor doet al vanaf zijn vijfde jaar mee met de cross in zijn eigen dorp. "Ik vind het super leuk om in mijn eigen dorp te mogen rijden. Het is de enigste cross in de buurt, dus er komen altijd veel vrienden en familie kijken", aldus de jonge crossrijder.

De jubileum-editie van het evenement werd op gepaste wijze gevierd met een als vanouds goed gevuld programma. Volgens de organisator zou dat anders ten koste gaan van de kwaliteit en ten koste van andere dingen die eigenlijk verbeterd moeten worden aan het evenement. "Het gaat tenslotte wel om het crossen." Wel was er die vrijdagavond een receptie voor alle mensen die ooit bij het evenement betrokken zijn geweest. "Er werd een korte toespraak gehouden en een borrel gedronken. Sommigen hadden elkaar al jaren niet meer gezien of gesproken, dus dat was erg leuk", aldus Cnossen.

De organisator wil de omwonenden bedanken voor het mede mogelijk maken van het evenement in het dorp. "Veel bezoekers van buitenaf verbazen zich erover dat dit evenement gewoon kan plaatsvinden binnen de bebouwde kom van een dorp. Dat dit nog kan, is gewoon fantastisch" besluit Cnossen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie