HAP wil regionale aanpak dossier Duinpolderweg

25 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De lokale partij HAP vindt dat de verkeersproblemen in het westen van Haarlemmermeer regionaal moeten worden aangepakt. Die ontwikkeling lijkt inmiddels doorgedrongen bij alle partijen die betrokken zijn bij de plannen voor de Duinpolderweg.

De Duinpolderweg stond afgelopen weken nadrukkelijk op de politieke agenda. Bij zowel de gemeenteraad van Hillegom als Provinciale Staten van Noord-Holland ? Zuid-Holland kon worden ingesproken over het project. HAP-fractieassistent Henk van Steenis greep alle gelegenheden aan om aandacht te vragen voor de visie van de lokale politieke partij.

"Het project Duinpolderweg bood in de oorspronkelijke plannen mogelijk enig soelaas voor de situatie in Zwaanshoek en Beinsdorp en op de Ringdijk aldaar. De geboden oplossingen zouden echter geen enkel effect hebben op de vergelijkbaar slechte situatie bij Lisserbroek."

De uitkomst van alle politiek beraad is nu dat een brede adviesgroep nog enkele maanden langer de tijd krijgt om tot een goed onderbouwd advies te komen. Daarbij wordt ook een plan van aanpak voor de regionale wegenstructuur meegenomen. De HAP is tevreden over die recente ontwikkeling.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie