Herdenking Schipholbrand met kunstwerken door nabestaanden

24 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER Naast de officiële herdenking bij het monument op Schiphol Oost op woensdag 26 oktober om 19 uur, organiseren de nabestaanden van de Schipholbrand vrijdag 28 oktober een informele bijeenkomst in Amsterdam in Casa Migrante in de Pijp.

"Voor veel mensen komt het goed uit om het op een vrijdagavond te doen, daarom kiezen we voor vrijdag 28 oktober, van 17 tot 22 uur', aldus de organisatoren Papa Sakho en Jo van der Spek. "We gaan 's middags om 3 uur naar het monument op Schiphol Oost. Vrienden, familie en kinderen zijn welkom."

Padre Theo Beusink van Casa Migrante, Van Ostadestraat 268 in Amsterdam, is zo vriendelijk zijn mooie ruimte aan te bieden. Hij is nauw betrokken bij de brand, onder andere doordat hij Maribel, een van de slachtoffers, kende.

In Casa Migrante is een mooie ruimte om samen te eten en te praten. "En we maken een tentoonstelling met kunstwerken van onder andere Papa Sakho, Kakha Piliev, Corine Karstenberg en Roland Van den Berghe. En van jou?"

De belangstelling voor de brand is nog steeds groot. De ramp is niet vergeten. "Maar de lessen zijn nog niet geleerd. Want nog steeds worden afgewezen vluchtelingen en andere mensen zonder de juiste papieren opgesloten in gevangenissen, en nog steeds is er brandgevaar. In een recent rapport van de Stichting LOS concludeert LOS dat de lessen van de Schipholbrand in de wind geslagen zijn."

Papa Sakho en Jo van der Spek zijn nog steeds actief als M2M, Migrant to Migrant. Zij helpen de beweging 'Wij Zijn Hier in Amsterdam in hun streven naar een Normal Life'. Ook willen ze weer radio uitzendingen gaan maken, zoals vroeger in het Blauwe Huis.

"We werken nog altijd volgens het motto: We Are Here - To Make a Life Again - Together as One."

De organisatoren hopen velen te mogen begroeten, zowel nabestaanden en familie en vrienden van slachtoffers als mensen die door hun betrokkenheid dit werk willen steunen vanuit bijvoorbeeld Vluchtelinge-Steungroepen en mensenrechtengroepen in kerken en maatschappelijke organisaties. De bijeenkomst in Casa Migrante zal rond 17 uur beginnen en tot ongeveer 22 uur duren. Men kan hier binnenlopen wanneer het uitkomt!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie