CCV-ster voor winkelcentrum Floriande

5 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Wethouder Ap Reinders heeft vrijdag, samen met de ondernemers en winkeliers van het winkelcentrum Floriande, de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen gelegd.

Winkelcentrum Floriande krijgt de eerste CCV-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster is een bekroning voor de ondernemers, gemeente, a.s.r. vastgoedvermogensbeheer, Billfinger, politie en brandweer die samen afspraken hebben gemaakt om de veiligheid in Floriande te verbeteren. Deze mijlpaal is binnen een jaar bereikt.

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Floriande werkt aan een schoon, heel en veilig winkelgebied. De winkeliers Bram Gras en Jeroen Kaas (AH) en Claudia Snijders (Alegre Import) vertegenwoordigen het winkelcentrum Floriande. Veel winkeliers hebben een enquêteformulier ingevuld en daarin aangegeven hoe zij het winkelgebied ervaren.

Als aandachtspunten kwam daar onder andere naar voren dat kapotte straatverlichting snel hersteld moet worden, maar ook dat overlast van fout geparkeerde fietsen moet worden aangepakt. Het terugdringen van overlast van jongeren én van vogels.

Samen werken de deelnemende partijen van KVO Floriande aan een adequate aanpak van deze aandachtspunten. Door regelmatig overleg zijn de lijnen verkort: een ieder weet elkaar te vinden.

Onder begeleiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) hebben ondernemers, eigenaar/beheer, gemeente, politie en brandweer een plan van aanpak opgesteld om samen de veiligheid van winkelgebied winkelcentrum Floriande te verbeteren. Om tot goede afspraken te komen zijn onder andere enquêtes gehouden onder de ondernemers van het winkelgebied. Ook werd door deskundigen goed rondgekeken in de omgeving om te beoordelen welke technische verbeteringen mogelijk zijn. De afspraken zijn vastgelegd in een convenant dat is ondertekend door alle betrokken partijen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie