Echtpaar Serlie 65 jaar getrouwd

13 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Locoburgemeester Ap Reinders heeft zaterdag een bezoekt gebracht aan jubilerend echtpaar Serlie-van der Laan om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Serlie woonden in hun jeugd allebei in de Pieter de la Courtstraat in Leiden. Ze speelden met elkaar toen ze klein waren en leren elkaar daardoor beter kennen. In de oorlog, toen ze 16/17 jaar waren, kregen ze verkering en 1946 zijn ze verloofd voordat de heer Serlie voor 3 jaar met de boot naar Nederlands-Indië vertrok. In 1950 kwam hij weer thuis waarna het echtpaar in de Pieterskerk en het Stadhuis van Leiden trouwde.

Na hun huwelijk hadden ze recht op een woning aan de Meerburgerkade in Leiden. Hun oudste dochter Tineke werd hier in 1954 geboren.

Na zijn 3-jarige dienstperiode in Nederlands-Indië, ging meneer Serlie aan de slag bij de Lichtfabriek in Leiden. Daarna kreeg hij een baan bij het Gemeentelijk Energiebedrijf in Heemstede en verhuisde het gezin mee. Dochter Annemieke werd hier in 1967 geboren.

Mevrouw Serlie heeft gewerkt als pons/datatypiste in de cementbouw. In 2008 streek het echtpaar in Nieuw-Vennep neer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie