VVD zet stichting Leergeld in het zonnetje

16 februari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Jaarlijks deelt de Statenfractie van de VVD in Noord-Holland taarten uit aan vrijwilligersorganisaties. De liberalen vinden het belangrijk dat vrijwilligers de waardering krijgen die ze verdienen. Vorige week vrijdag heeft de VVD de stichting Leergeld Haarlemmermeer in het zonnetje gezet. Er was taart voor de vrijwilligers van de organisatie.

In 2015 heeft de organisatie ruim 1200 aanvragen in de gemeente verwerkt. De stichting Leergeld laat kinderen meedoen die anders om financiële redenen buitenspel dreigen te staan. Bij de stichting kunnen ouders met een inkomen van iets boven 120 procent van het wettelijk minimum naar draagkracht een bijdrage krijgen voor een computer, fiets, zwemles, sportactiviteiten en culturele activiteiten voor hun kinderen.

Twaalf vrouwen zorgen onder leiding van Hetty Schermer dagelijks voor de afhandeling van de aanvragen en de huisbezoeken. De VVD-fractie in Noord-Holland zegt grote waardering en bewondering te hebben voor het werk van de stichting.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie