Mud Masters neemt bosgebied twee dagen in haar bezit

23 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het Haarlemmermeerse Bos en omgeving, inclusief de dieren, kan weer rustig ademhalen. Mud Masters is voorbij. Het evenement waar duizenden sportievelingen zich soms tot het uiterste moeten inspannen, verplaatst zich naar een andere locatie in Nederland waar (extra) obstakels in een hardloopparcours neergezet kunnen worden.

Want dat is - in het kort - Mud Masters. Een parcours in een groen gebied dat je als deelnemer zo snel mogelijk hardlopend probeert af te leggen, maar waar je onderweg allerlei extra handelingen moet verrichten die (ook) de nodige inspanningen vragen. Klauteren, tegen een 40 meter hoge heuvel oprennen, door de modder kruipen, via een glijbaan het ijskoude water inglijden, en meer van dit soort obstakels. Menigeen wordt al moe bij de gedachte - zaterdag en zondag zijn er toch zo'n 14.000 deelnemers, vanaf 16 tot oud, die de uitdaging met de elementen aangaan. Als individu, maar ook als groep.

Hun uiteenlopende motivaties (van 'een geintje', tot 'bedrijfsuitje' en 'ik vind het gewoon lekker om zo met mijn lichaam bezig te zijn') levert heel diverse reacties en plaatjes op. Een sporter met een goed getraind lichaam die zijn zoveelste MM doet tussen een groep deelnemers in zwarte T-shirts die het vooral voor de lol doen en reacties als 'het viel mij niet tegen' en 'eens maar nooit meer'.

Wie het op korte termijn (nog) eens wil proberen - Scheveningen is een volgende mogelijkheid. Wie de omgeving van de Big Spotters Hill de geschikte locatie vindt, die moet wachten tot volgend jaar. Of het dan opnieuw een april-editie wordt (met de kans op het verstoren van het broedseizoen), is nog niet bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie