Zorgen CDA over energielevering aan tomatenkweker

19 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van het CDA maakt zich zorgen over de levering van elektriciteit en gas aan tomatenkwekerij Schenkeveld in Rijsenhout. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee, die onder meer van het college van burgemeester en wethouders wil weten of de gemeente op een of andere manier financieel risico loopt.

Schenkeveld heeft voor de levering van energie een overeenkomst gesloten met het bedrijf SGN, dat in Rijsenhout de tuinbouwkassen van PrimaViera beheert. In het contract staat dat als SGN stroom en gas niet op tijd kan leveren het bedrijf dan opdraait voor de inkomstenderving van de tomatenkweker.

Mariëtte Sedee acht de kans groot dat er in de toekomst niet genoeg energie is voor Schenkeveld. De levering is namelijk afhankelijk van de komst van een groot transformatorstation in Rijsenhout. Het college heeft vorige maand aan de gemeenteraad toegezegd op zoek te gaan naar de meest geschikte plek voor zo'n station.

Netbeheerder Tennet heeft al wel een voorkeur voor een locatie: aan de rand van het dorp op korte afstand van de bebouwing. Het dorp en ook de gemeenteraad zijn daar fel tegen. De conclusie van Mariëtte Sedee is dat de realisatie van dit project nog wel even op zich kan laten wachten.

Het CDA wil van het college weten wat de gevolgen voor de gemeente kunnen zijn. Sedee is ook benieuwd of B en W aa SGN hebben toegezegd mee te werken aan een locatie voor het transformatorstation waar het bedrijf een voorkeur voor heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie