Word (tijdelijk) gastgezin en help een buitenlandse scholier op weg

3 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Tussen half augustus en half september komen 60 scholieren - tussen de 15 en 18 jaar - naar Nederland om hier een jaar of semester naar school te gaan en de Nederlandse cultuur te leren kennen. Ze komen uit Zuid-Amerika, Thailand, Japan of 'gewoon' uit Europa.

Voor een paar van deze stoere jongens en meiden zoekt YFU Intercultural Exchange nog gastgezinnen - waar in Nederland maakt niet uit.

Naast permanente gastgezinnen zoekt YFU nu ook aankomst- en opstartgezinnen - voor de eerste opvang van een paar weken tot enkele maanden. De student kan dan vast naar school en aan zijn verdere leven in Nederland beginnen, terwijl YFU heel gericht naar een vast gezin zoekt.

"Veel mensen schrikken wel even als ze horen dat het om een half of zelfs een heel schooljaar gaat", aldus YFU contactpersoon en ervaren gastmoeder Elzelina Elias. "Maar als je uitlegt wat het precies inhoudt gaat dat meestal snel over. En dan is het fantastisch om te zien dat de meeste gezinnen aan het eind als een berg opzien tegen het naderende afscheid van wat intussen 'hun' kind is geworden."

Het in huis nemen van een uitwisselingsstudent is dan ook een bijzondere ervaring voor de hele familie. Het dagelijks leven van uw gezin is namelijk buitengewoon interessant voor een uitwisselingsstudent. Als YFU-gastgezin deelt u uw verhaal, tradities en gebruiken, terwijl u leert over een andere cultuur - gewoon vanaf de keukentafel.

'Vaiva heeft ons gezin verrijkt en is zelf enorm gegroeid. Daar doen we het voor!' - gastvader Johan

'We behandelen David als onze eigen zoon' - gastvader Rob

'Samyr zou in eerste instantie drie weken blijven, maar na een week zag ik het al: 'hij is wel héél leuk'' - gastmoeder Anoesj

-----

YFU Nederland is sinds 1958 (bijna 60 jaar) dé organisatie waarmee jongeren een unieke ervaring meemaken door enkele maanden tot 1 jaar in het buitenland door te brengen.

YFU-gastgezinnen:

zijn verrassend divers: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen en alleenstaanden;

kiezen op basis van interesses en hobby's zelf welk gastkind zij verwelkomen;

krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven;

verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding.

Leer ook vanuit eigen huis een andere cultuur kennen. Kijk voor meer info op www.yfu.nl of e-mail nienke.langendijk@yfu.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie