Spoedvragen van HAP over nieuwe dienstregeling Connexxion

Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van de HAP heeft het college van B en W spoedvragen gesteld over de nieuwe dienstregeling van Connexxion. Raadslid Tim van Essen en fractieassistent Henk van Steenis willen weten wat het college er aan goed doen om de situatie op korte termijn te verbeteren.

Bijna twee weken geleden heeft Connexxion de nieuwe dienstregeling ingevoerd. De HAP stelt vast dat de beginfase chaotisch verloopt. Reizigers klagen over overvolle bussen, ontregelde dienstregelingen en verre van optimale verbindingen. Nieuwe Meer heeft helemaal geen openbaar vervoer meer en op zondag rijden er geen bussen meer in Lisserbroek.

Volgens Van Essen en Van Steenis wordt er ook geklaagd over de nieuwe vorm van busvervoer, het zogenoemde AML Flex-vervoer. De opzet is dat kleine busjes reizigers vanuit kleine kernen op aanvraag naar grotere OV-centra brengen. In de praktijk blijkt dat nog niet goed te werken. Zo weten veel mensen niet hoe deze nieuwe voorziening werkt.

De HAP vindt dat deze problemen direct aandacht moeten krijgen van het lokale bestuur. De partij maant het college tot spoed om de situatie voor busreizigers te verbeteren.

advertentie