Vragen D66 over herrie van 'fluitbrug' in Floriande

21 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fiets- en voetgangersbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) in Floriande en het honkbalcomplex in Park21 zorgt sinds de aanleg in 2014 voor geluidsoverlast in de directe omgeving. Volgens omwonenden is bij harde wind een harde fluittoon te horen. De fractie van D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Uit de correspondentie tussen een omwonende en de gemeente blijkt dat er al drie jaar wordt gesproken over een oplossing voor het probleem. Dat heeft tot nu toe echter niet tot een oplossing geleid.

De gemeente deed eerder onderzoek naar de oorzaak, deed testen met doeken en heeft andere panelen geplaatst. Dat heeft inmiddels een bedrag van 90.000 euro gekost. Ook dat heeft nog niet tot een vermindering van de klachten gezorgd.

Uit een foto die een omwonende heeft gemaakt blijkt dat er ruimte zit tussen de hekwerkdelen die aan elkaar zijn gemonteerd. Op enkele plekken zit er speling tussen deze delen. Een van de platen is zelfs losgeschoten, wat volgens D66 bij harde wind een gevaarlijke situatie kan opleveren.

D66-fractievoorzitter Joost Koomen wil van het college weten in hoeverre het op de hoogte is van de problemen met de 'fluitbrug' en op welke manier de gemeente maatregelen neemt om de overlast tegen te gaan. De fractie is ook benieuwd wat de gemeente gaat doen om dit jaar tot een oplossing te komen.

Raadslid Koomen stelt verder dat de gemeente volgens hem onvoldoende op de klachten van de omwonenden heeft gereageerd. Er zaten soms maanden tussen vraag en antwoord, de antwoorden waren vaak vaag en er werd niks ondernomen om samen met de bewoners tot een oplossing te komen, aldus D66.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie