Bronzen eremedaille voor Koor Odyssee

21 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Burgemeester Onno Hoes: Dit is meer dan verdiend

Anja Maas

HOOFDDORP "Jullie jubileum is officieel pas over 4 dagen, maar dan zou ik niet gekund hebben. Vandaar dat ik hier vanavond, tijdens de repetitie, bij jullie langs kom. Odyssee viert dit jaar een bijzonder jubileum. Het koor bestaat 50 jaar. Daar moeten we toch even officieel bij staan."

Met deze woorden meldde burgemeester Onno Hoes zich afgelopen dinsdagavond op de zolder van het Parochiehuis bij de H. Joannes de Doperkerk, waar Koor Odyssee een eigen honk heeft. Hij bracht een bijzondere onderscheiding mee. "Ik ben hier nog tekort om uit eigen ervaring te spreken. Maar ik heb me natuurlijk laten informeren over de geschiedenis van jullie koor, dat al jaren wordt geleid door Addy Alberts. Precies 50 jaar geleden zijn jullie gestart, aanvankelijk ter ondersteuning van de kerkdiensten. Inmiddels is Odyssee een koor met een breed repertoire en een ruime ervaring. Er is opgetreden in de Meerse, er zijn lp's en cd's gemaakt, er waren bevrijdingsconcerten samen met Excelsior, er wordt regelmatig een uitvoering gegeven in verzorgingscentra, er is gezongen met Pia Douwes en Ernst Daniel Smid. Uiteraard is er in al die jaren tussen de leden een grote saamhorigheid ontstaan. Vele zijn al jaren lid. Mevrouw Elly van Leeuwen - waar is ze? - zelfs vanaf het allereerste moment. Heel speciaal. En ik ben hier vanavond dan ook binnengevallen om iets speciaals te overhandigen: de gemeentelijke legpenning in brons, die aan Odyssee is toegekend. Meer dan verdiend."

Onno Hoes overhandigde de medaille, met de bijbehorende oorkonde, aan Odyssee-voorzitter Marcel Stokkel, die er uiteraard erg blij mee was. Laatstgenoemde ging kort in op de afgelopen halve eeuw. "We hebben veel mooi dingen meegemaakt, en vanzelfsprekend ook veel verdrietige dingen. Maar we hebben alles zingend een plaatsje kunnen geven." Mevrouw Elly van Leeuwen, die vanaf dag één lid is van Odyssee en het koor op de gitaar begeleidt, werd extra in het zonnetje gezet. Het koor had voor haar een speciaal geschenk: een beeldje. Zijzelf zittend met haar gitaar. Onno Hoes wilde het koor graag horen zingen en bleef iets langer, om te luisteren naar de uitvoering van Avond van Boudewijn de Groot. Daarna was er een glaasje bubbels: om te proosten op de toekomst van een bijzonder koor!

De officiële jubileumviering van Odyssee is op zondag 18 maart, om 10.00 uur in de H. Joannes de Doperkerk. Aansluitend is er in het Fundament onder de kerk een receptie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie