Nieuwe Denktank in Haarlem

Ondernemend

Haarlem krijgt een eigen denktank over de toekomst. 1 juni gaat een Haarlemse denktank van start die zich gaat buigen over oplossingen voor de toekomst. Deze denktank geeft haar leden de ruimte om na te denken over hun idealen en om gezamenlijk te werken om die idealen te bereiken. Op dit moment zoekt de denktank leden.

Oprichter Jeroen Dokter: "Ik probeer mensen aan te zetten tot denken over een perfecte wereld. Wat zou het grootste verschil zijn met de huidige wereld? Als we dat eenmaal weten, kunnen we werken aan het realiseren van dat verschil."

De kracht van de groep ligt in de focus op het te realiseren doel. "Er zijn geen andere belangen, zoals winst bij een bedrijf of stemmen winnen in de politiek. Dat maakt de weg vrij om met een kleine groep grote stappen te zetten."

Één van de uitgangspunten is dat de denktank openstaat voor iedereen die gelooft in een maakbare wereld. Zo biedt het ook de gelegenheid voor full-time werkenden om deel te nemen.

"Mijn uiteindelijke streven is dat het lid worden van dit type denktank zo normaal wordt als het beoefenen van een sport of hobby. Dan heb je maandagavond hardlopen, dinsdagavond je werk voor een goed doel en woensdagavond verbeter je de wereld in een groupsolve-team."

Zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens Haarlem veroveren. Opgeven kan via de website www.groupsolve.wordpress.com tot 1 juni.

advertentie
advertentie