Kindergids Eline van het Historisch Museum met verslaggever Benjamin
Kindergids Eline van het Historisch Museum met verslaggever Benjamin Foto: Meerdoc

Erfgoed Haarlemmermeer dringend op zoek naarvrijwilligers – ook kindergidsen welkom

Overig Deel je nieuws

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de erfgoedlocaties in Haarlemmermeer. Dat bleek ook weer tijdens Open Monumentendag eerder deze maand. Daarom zijn we dringend op zoek naar mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger op van die mooie forten, musea of gemalen te werken. Het is gezellig, je functioneert in een team en je levert een waardevolle bijdrage aan de samenleving.

Dat zeggen Rabiaâ Benlahbib, directeur van het Kunstfort bij Vijfhuizen, en Femme Hammer, bestuurslid bij het Fort van Hoofddorp in een interview in de 5e aflevering van het Erfgoed journaal Haarlemmermeer (https://youtu.be/i4Gf9VLs_90), dat net online is gekomen. “Zonder vrijwillige medewerkers kunnen wij onze locaties eigenlijk niet openhouden en niet meer doen wat we nu doen,” aldus Rabiaâ Benlahbib. Naar wie is het erfgoed in Haarlemmermeer op zoek?

Voor iedereen is plaats

Je hoeft geen gestudeerde superspecialist te zijn om een succesvol erfgoedvrijwilliger te worden.
“Wij zoeken mensen met uiteenlopende ervaring en deskundigheid,” zegt Femme Hammer.
Zo zijn alle erfgoedlocaties op zoek naar receptionisten, rondleiders en publieksbegeleiders.
Ook klussers, ICT-ers, cateringmedewerkers en RR/media-deskundigen kunnen rekenen op een warm onthaal. Op sommige locaties zijn bijzondere vaardigheden een pré. Zo zoekt Stoomgemaal Halfweg stokers en machinisten. En Crash ’40-’45 in Aalsmeerderbrug speurt naar radio-zendamateurs en collectiebeheerders. 

Kindergidsen wijzen de weg

Bij het Historisch Museum in Hoofddorp en het Cruquius Museum zijn er speciale kindergidsen.
Die wijzen jongeren de weg door oud, maar avontuurlijk erfgoed. Kindergidsen Sven, Silvan en Eline zitten ook in het Erfgoed journaal aflevering 5. Ze zijn geïnterviewd door verslaggever Benjamin.
En ze vertellen waarom het zo leuk is om nou juist kinderen rond te leiden in een museum of gemaal. Goed nieuws is dat zowel Cruquius als Historisch nog nieuwe kindergidsen zoekt. Ook Crash ’40-’45 ziet het zitten met de kids: kandidaat-kindergidsen (tussen de 10 en 18 jaar) voor zijn ook daar van harte welkom. Voordat je gaatrondleiden (aan kinderen van 6 tot 10 jaar) krijg je natuurlijk een opleiding!

Belangstelling om erfgoedvrijwilliger of kindergids te worden? Stuur een mailtje aan erfgoedjouraal@meerdoc.nl. Vergeet niet om uw contactgegevens te vermelden.

advertentie
advertentie