Windsurfen (niet Luuc van Opzeeland).
Windsurfen (niet Luuc van Opzeeland). Archief

Zilver voor Hoofddorper Luuc van Opzeeland op WK windfoilen

26 oktober 2022 om 19:57 Overig

TORBOLE/HOOFDDORP Bij de WK windfoilen in het Franse Brest is Hoofddorper Luuc van Opzeeland erin geslaagd om op het erepodium te eindigen. Van Opzeeland won zilver en en andere Nederlander, Huig-Jan Tak, pakte brons. Het goud was de Duitser Sebastian Kördel. Zo meldt de NOS.

Olympisch kampioen windsurfen Kiran Badloe, die zich het afgelopen jaar omschoolde tot windfoiler, was er door een blessure niet bij. Hierdoor kregen de 23-jarige Van Opzeeland en de 28-jarige Tak kansen om zich wat meer in de kijker te zeilen.

In de razend spannende finale was er tot aan de laatste boei geen tekening in de strijd. Kördel, die al oppermachtig was in de fleetraces, was in het laatste stuk naar de finish veruit de snelste.

“Het was een ontzettend spannende race. Ik zat er net niet bij vanaf de vanaf de start. Maar het was nog steeds heel close, dus ik moest gewoon aanvallen. En ja, ik kwam best wel close en heb m’n longen uit mijn lijf gepompt. Maar het was net niet genoeg. Supermooi dat Luuc tweede is en wij samen dus een twee-drietje scoren. Ruimte voor verbetering. Dat moet een één-tweetje worden de volgende keer,” aldus Tak.

Windfoilen is een watersport die lijkt op het windsurfen, maar met een ander type board. Het verschil is dat een windsurfplank net boven het water zweeft in plaats van op het water.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie