Afbeelding
Hoodie

Wat je nog niet wist over hoodies

30 oktober 2020 om 07:09 Partnercontent

Heren Hoodies. Een heren hoodie is een van de meest iconische kledingstukken ter wereld die in veel verschillende subculturen terug te vinden is. Een hoodie wordt omschreven als een trui met capuchon, oftewel capuchontrui of hooded sweater. Nu het weer wat kouder wordt is een hoodie heerlijk om te dragen. Lekker wanneer je thuis op de bank zit of een strand- of boswandeling maakt. Na het lezen van dit artikel weet je alles over hoodies. Benieuwd? Lees dan verder.

Wanneer trek je een hoodie aan?

Een heren hoodie is een herenkleding stuk dat vaak wordt aangetrokken als vrijetijdskleding. Zeker nu we met z’n allen thuis aan het werken zijn, wordt de hoodie veel achter de laptop aangetrokken. Het is een heerlijke trui die meestal wat dikker is, zodat je het de gehele dag door aangenaam warm hebt. Bovendien is de hoodie zeer geschikt om te dragen bij casual gelegenheden. Een hoodie heeft (bijna) altijd een grote zak aan de voorkant zitten, waarbij je beide handen in kunt doen. Zakelijk gezien is het niet handig om een hoodie aan te trekken. Zeker niet wanneer je een belangrijke afspraak hebt. De eerste is immers belangrijk. Bovendien wordt de hoodie veel gedragen tijdens het sporten. Zeker het nu wat kouder wordt en je ‘s avonds eventueel gaat hardlopen.

Waar is een hoodie van gemaakt?

De meeste hoodies worden gemaakt van een sweatstof. Doordat een hoodie gemaakt wordt van een sweatstof, ontleent de hoodie zich uitstekend voor het sporten. Denk maar eens aan hardlopen, voetbal of hardlopen. Daarnaast kun je een hoodie layeren, wat betekent; het combineren met andere kledingstukken of over een andere bovenkledingstuk aantrekken.

Wanneer is de hoodie ontstaan?

Het woord ‘hood’ in het woord hoodie is afgeleid van het Angelsaksische woord Hod. De Hod is een middeleeuws kledingstuk. Het was een soort van korte cape met een kap voor op het hoofd. De heren hoodie zoals we die nu kennen is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw. Men had voor training een kledingstuk nodig om tijdens het sporten warmte vast te houden.

De eerste hoodie zoals we die nu kennen is ontwikkeld door het merk Champion. Naast dat sporters de hoodie gebruikte voor tijdens het sporten, was de hoodie ook zeer geliefd onder arbeiders in die tijd. De winters waren streng en in New York werkte veel mannen buiten. Door zich toch enigszins warm te kleden, droegen arbeiders een hoodie. Pas in de jaren 70 won de hoodie enorm aan populariteit. Dit kwam door de film Rocky, waar Sylvester Stallone en boxer speelde. De film heeft drie Oscars gewonnen en wordt nog steeds gezien als één van de beste sportdrama’s ooit gemaakt. In de jaren 90 vindt de hoodie zijn doelgroep in de Hiphop scene, waar het kledingstuk al snel geassocieerd werd met het leven op straat.

Heren hoodies online kopen

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een heren hoodie? Kijk dan eens op heerenzaak.nl. Een groot aanbod hoodies voor heren online. Zorg er voor dat je met een lekker trui op de bank zit tijdens deze periode vol binnenzitten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie