Verrassende voorsprong VVC verontrust NFC/Brommer niet

8 september 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - “NFC/Brommer is absoluut een tegenstander waarvan je kunt verliezen”, erkende Mark Kranendonk. “Een betere ploeg die verder is in zijn ontwikkeling dan wij. Een ploeg die bovendien beschikt over drie of vier spelers met hoofdklasse-ervaring en daarmee veel voetbalgogme. Wij maakten vandaag nog teveel fouten in balbezit. Gezien het spelbeeld had het bij rust 3-0 of 4-0 kunnen staan, alleen vergat NFC/Brommer te scoren. Na rust kregen wij ook kansen en na een goede voorzet van Sven van Genderen werd er een overtreding gemaakt op Frank Wennekes. Mitchel Griekspoor scoorde vanaf de stip 0-1. De omstandigheden waren zwaar vandaag, door de warmte was bij ons na ruim een uur spelen de pijp een beetje leeg. In tegenstelling tot NFC beschikken wij nog niet over voldoende slimheid om een wedstrijd te neutraliseren, nu kostte het ons veel kracht. Dus moest ik een aantal wissels toepassen en na een misverstand tussen onze keeper en een van de middenvelders profiteerde NFC door de gelijkmaker te scoren. De 2-1 was een heel slimme goal: een voorzet werd bij de tweede paal contra ingekopt. Na die goal kregen we toch weer een beetje grip op de wedstrijd en het was jammer dat de scheidsrechter een overtreding op Sander Kempes niet zag. Daardoor kon NFC in de omschakeling de 3-1 scoren. Na die derde goal had de score nog kunnen oplopen. Of ik blij ben, tevreden of ontevreden? Met deze nederlaag heb ik geen problemen, ik kan er vrede mee hebben. Er ging nog genoeg fout bij VVC maar ik zie zeker aanknopingspunten, de jongens hebben laten zien dat ze willen voetballen om tot resultaten te komen.”