UNO verder zonder zaterdagselectie

19 april 2012 om 00:00 Sport

Beide verenigingen zijn daarin overigens niet uniek. Vv Zwanenburg koos enkele jaren geleden ook al voor het niet meer inschrijven van een zaterdag selectie-elftal. De vereniging koos toen bewust om het accent te verleggen naar de zondag. Daar lagen toen meerdere oorzaken aan ten grondslag, zoals kosten voor betaalde trainers en de opkomst van selectiespelers.

HOOFDDORP - vvUNO, de laatste nieuwe voetbalvereniging in Haarlemmermeer, gaat volgend seizoen van start zonder zaterdagselectie. Dat blijkt uit krantenberichten over de HD Cup 2012-2013. vvUno volgt daarmee het voorbeeld van VVC uit Nieuw-Vennep dat enkele weken geleden bekend maakte geen zondagselectie meer op de been te brengen.

Wat de oorzaken zijn bij vv UNO, is niet bekend. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat het niet meer (kunnen) inzetten van een zaterdagselectie geen op zichzelf staand probleem is voor de vereniging die in september 2010 het Sportpark De Deugd in gebruik nam. Begin dit jaar bijvoorbeeld werd duidelijk dat alle thuiswedstrijden afgelast moesten worden in verband met ondeugdelijke elektra in het clubgebouw. Daarna volgde het nieuws van het uit de competitie nemen van een B2-juniorenteam en het derde zondag seniorenteam. Uit meerdere berichten kan de conclusie getrokken worden dat het aantal leden eerder afneemt dan toeneemt. En dat terwijl er in januari 2010 nog een businessplan werd gepresenteerd (in bezit bij de redactie) waarin uitgegaan werd van groei naar 700 leden. De vraag is nu of dit getal (op tijd) gehaald gaat worden en wat de (financiële) gevolgen zijn zodra dit niet gebeurt. De voorzitter en secretaris zijn gevraagd om een reactie. Beiden wensten daar geen gebruik van te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie