Jeugdschaatsen bij IJsclub De Blauwe Beugel

6 september 2013 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - IJsclub de Blauwe Beugel organiseert al een aantal jaren het jeugdschaatsen op de zaterdagochtenden op de kunstijsbaan in Haarlem. Het doel van het jeugdschaatsen is om kinderen van de groepen 3 t/m 8 spelenderwijs schaatsen te leren. Op het programma staan onder andere lessen in bewegen op glad ijs, veilig vallen en weer opstaan en leren remmen. De ijsclub stelt een aantal enthousiaste trainers beschikbaar om in een gezellige sfeer op de zaterdagochtend op de ijsbaan aan de schaatstechniek van de jeugdgroepen te werken.

Per trainer, plus begeleider, worden er gedurende tien achtereenvolgende weken gemiddeld zo'n tiental kinderen op een sportieve manier begeleid. Er wordt nauwkeurig gelet op het niveau van de kinderen zodat deze zich op hun gemak voelen in hun ploegje. Na de laatste les wordt het jeugdschaatsen afgesloten met op de aansluitende zaterdag(en) een speciale activiteit. Denk daarbij aan 100 meter wedstrijdjes of een mini-elfstedentocht. Voor de ijsclub tevens een mooi moment om talenten te ontdekken!

Inschrijven voor het jeugdschaatsen kan vanaf nu via www.ijsclubdeblauwebeugel.nl, de website van IJsclub De Blauwe Beugel. De kosten bedragen dit seizoen € 45,- voor de 10 lessen. De eerste les is op zaterdag 5 oktober van 10.30 tot 11.30 uur. Schrijf snel in, want het aantal plaatsen is beperkt. Ga voor meer informatie over het jeugdschaatsen bij De Blauwe Beugel en het nieuwe KNSB vaardigheidspaspoort naar www.ijsclubdeblauwebeugel.nl. Of stuur voor vragen een email naar jeugdschaatsen@ijsclubdeblauwebeugel.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie