Ricardo de Jong en Safouane Boukachar winnen overall beker

14 oktober 2013 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Sportschool De Jong Sport heeft zaterdag 12 oktober maar liefst 25 prijzen gewonnen tijdens de 26e open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen. Een toernooi met deelnemers uit onder andere België, Engeland, Duitsland en Nederland. Zowel bij de junioren als senioren ging de grote overall beker naar De Jong Sports. Bij de junioren won Ricardo de Jong en bij de senioren won Safouane Boukachar. Ook de stijlprijs voor de junioren ging naar Ricardo de Jong.

Kumite (sparren)

In de lengteklasse-1m45 experts pakte Duncan Beljaards overtuigend de eerste titel voor Sportschool De Jong.

In de lengte klasse -1m55 expert werd de Jeroen Mense kampioen. Hij vecht al jaren om de titel met clubgenoot Sjoerd Leinberger, deze pakte de tweede plaats.

Lengteklasse-1m65 experts. In deze klasse behaalde Luca Laponder een tweede plaats, in de B klasse werd Evian Hoiting knap kampioen

Marissa de Jong uit Beinsdorp werd kampioen dames klasse -1m65.

Senioren -1m75 expert. In deze poule zaten allemaal toppers en na een slopende dag werd uiteindelijk Safouane Boukachar kampioen en Jochem van Oorschot werd tweede.

Senioren -1m85 expert. Na een zwaar bevochten toernooi werd Bart Draaisma knap derde. In de B klasse werd Michael v.d. Raad kampioen.

De langste lengte klasse + 1m85 werd ook overtuigend gewonnen door De Jong Sports. Melvin La Pair werd kampioen en clubgenoot Robin Eichhorn werd tweede.

Kata junioren. Ricardo de Jong liep een uitstekende kata en werd hiermee ook de kampioen, hiermee waren de eerste punten binnen voor de grote beker.

Kata Dames. Marissa de Jong pakte haar tweede titel, met een prachtige kata won zij dit onderdeel zeer overtuigend.

Kata senioren. In deze klasse overheerste het team uit Nieuw-Vennep Safouane Boukachar liet en geweldige kata zien en werd kampioen. Clubgenoot Jochem van Oorschot werd tweede en Daniël Schoon werd derde. Safouane Boukachar zette hiermee een grote stap naar de overall beker.

Met een foutloze oefening op het onderdeel freestyle junioren ging Ricardo de Jong naar huis met de overall beker. Luca Laponder werd tweede en Jeroen Mense werd derde.

De grote verrassing bij de Freestyle senioren werd Daniël Schoon, hij pakte de titel in deze zware klasse.