kortebaandraverij Hoofddorp

8 juli 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Topentertainment, paardenraces, spanning en wedden op paarden. Voor het vierde jaar in successie wordt de kortebaandraverij Hoofddorp verreden. De Kruisweg is zaterdag 12 juli tussen de Joannes de Doperkerk en De Beurs weer omgetoverd in een prachtige 300 meter lange renbaan. Met 24 snelle paarden en hun pikeurs wordt er gestreden om de titel Kortebaan Jaar van de Sport Haarlemmermeer.

De lokalen

Jan van Dooyeweerd uit Zwaanshoek komt zaterdag zeker om te winnen. Voor de Zwaanshoeker is de draverij in Hoofddorp een echte thuiswedstrijd. "Het is hier altijd goed om te winnen. Buiten dat je er veel mensen kent heeft Hoofddorp ook een geschiedenis voor ons. Mijn vader was er vroeger ook altijd op gebrand om in Hoofddorp te winnen. Dat hebben wij nu nog steeds. We hebben dan ook ons beste paard - Yankee Attack - gespaard om hier zaterdag te schitteren."

Het antwoord op de vraag op welk paard men zaterdag hun geld moeten zetten spreekt dan ook voor zich. "Yankee Attack natuurlijk", lacht Jan van Dooyeweerd. "Maar ik hoop vooral dat het een spannende wedstrijd wordt. Dat maakt het aantrekkelijk voor het publiek. Wie er dan vervolgens wint is van ondergeschikt belang!"

Tom Kooyman uit Lijnden heeft niet een speciaal thuisgevoel bij de kortebaandraverij in Hoofddorp. "Natuurlijk is het wel leuk, en lekker dichtbij, maar om te winnen moet je vooral geluk hebben. En met dat geluk bedoel ik dan wie je onderweg allemaal tegenkomt. Als je elke keer tegen een sterk paard loot, dan wordt het uiteraard moeilijker om te winnen. Wij hopen zaterdag met twee paarden voor de titel te kunnen gaan."

Ook bij Kooyman is het antwoord op de vraag op wie zet je je geld duidelijk: "Op Yankee Attack! Hij heeft al twee draverijen gewonnen en is een bloedvorm"

"Hoofddorp is niet meteen mijn thuiswedstrijd", laat Rob de Vlieger uit Zwaanshoek weten. "Als je het mij zo vraagt heb ik meer met Hillegom en zie dat meer als mijn thuiswedstrijd. Dat heeft ook met vroeger te maken. Ik zat in Hillegom op school, hing daar als er de kortebaandraverij was bij wijze van spreken over het hek. Later, als deelnemer, ging ik er ook regelmatig met de winst vandoor. Maar laat duidelijk zijn, in Hoofddorp hebben ze het prima voor mekaar. De organisatie staat als een huis, een perfecte locatie en vaak hebben ze ook geluk met het weer. Allemaal factoren voor een prima draverij!"

Of De Vlieger zaterdag ook met een paard van de partij is blijft nog even spannend. "Je moet geluk hebben met de loting. De kortebaandraverij is de laatste jaren behoorlijk populair geworden, dus heb je veel inschrijvingen en dan moet je geluk hebben om ingeloot te worden. En eerlijk gezegd heb ik mijn pijlen meer gericht op de langebaandraverij."

Het antwoord op de vraag op welk paard zet ik mijn geld is De Vlieger duidelijk: "Geen idee, dat kun je pas echt bepalen als de startlijst bekend is."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie