De bal gaat weer rollen

28 augustus 2014 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER - Aankomend weekend, zaterdag 6 en zondag 7, begint ook de competitie voor de amateur-voetballers. Afgelopen maandag was de sluiting van de transfermarkt voor het profvoetballers en zijn er weer de nodige - soms zeer verrassende - overstappen gemaakt. Ook bij de elf voetbalverenigingen in onze polder is het een en ander gewisseld. Wij van de redactie van HCnieuws.nl hebben 10 getransfereerde spelers gevraagd wat hun verwachtingen zijn bij hun nieuwe club.

Van RKDES (3e klasse C) naar Zwanenburg (3e klasse C)

Zondag 22 november 2014 RKDES-Zwanenburg

Mark Schut

Geboortedatum: 9 januari 1989

Positie(s) in het veld:

(linker) Centrale verdediger

Bij welke clubs heb je tot nu toe gevoetbald?

Ik ben mijn voetballoopbaan begonnen bij RKDES in Kudelstaart. Tot aan de C- junioren heb ik daar gevoetbald, tot Legmeervogels aan de deur klopte. Mij werd gevraagd of ik interesse had in een overstap richting Uithoorn. Omdat de jeugd van Legmeervogels op een hoger niveau actief was (en nog steeds is) heb ik de overstap gemaakt. Ook ben ik daar actief geweest in het eerste elftal van zondag als linksachter. Na een wat mindere periode door blessures heb ik de stap terug gemaakt naar RKDES om daar in het eerste elftal te voetballen. Bij RKDES heb ik vier jaar gespeeld. Het tweede jaar was het mooiste jaar waar we het seizoen hebben afgesloten met een kampioenschap richting de tweede klasse zondag. En nu ben ik actief voor Zwanenburg.

Waarom ben je nu van RKDES naar Zwanenburg overgestapt?

Eerlijk gezegd was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die uitdaging heeft Edwin Eefting mij aangeboden. De trainer heeft mij uitgenodigd voor een gesprek. Na het gesprek met Edwin zag ik een mooie nieuwe kans bij Zwanenburg. De wedstrijden tegen Zwanenburg waren altijd lastig. Er zit een goede organisatie bij de ploeg. Ook is het team voetballend altijd een van de betere clubs in de derde klasse. Vandaar ook dat mijn keuze gevallen is op Zwanenburg. Het is een leuk team waar ik mij al vrij snel thuis voel.

Wat verwacht je komend seizoen van Zwanenburg in de derde klasse?

Ik verwacht dat Zwanenburg in de top drie moet kunnen eindigen. Wie weet met een periodetitel op zak en net als afgelopen seizoen de nacompetitie in en promoveren.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Ik hoop altijd waardevol voor een team te kunnen zijn. Mijn rol ligt denk ik in het neerzetten van de achterhoede. Het juist positioneren en het brengen van rust in het team. Daarnaast probeer ik afwisselend met passes te strooien richting voorhoede zodat er gescoord kan worden. Want ja, doelpunten tellen!

Plaats Zwanenburg in de rangschikking na 26 duels?

Ik heb vertrouwen in het team en de staf. Ik hoop op een mooi seizoen bij Zwanenburg. Mijn verwachting is dat Zwanenburg na 26 duels in de top drie zal eindigen.

Van vv UNO (zondag 4e klasse D) naar SV Overbos (zaterdag 2e klasse A)

Mitchel Duijzer

Geboortedatum: 19 november 1992

Positie(s) is het veld: Het liefst speel ik op het middenveld (links of rechts half) of sta ik achterin en dan vooral laatste man. Maar ik ben al blij als ik mag spelen en daarom maakt het mij ook niet heel veel uit waar ik speel. Ik wil gewoon zo veel mogelijk minuten maken in het eerste elftal.

Bij welke clubs heb je tot nu toe gevoetbald?

Ik ben toen ik ongeveer 4 of 5 jaar was begonnen bij HBC in Heemstede. Daar heb ik gevoetbald tot en met de D1. Toen ik tweedejaars D werd, ben ik overgestapt naar SV Overbos. Daar heb ik gespeeld tot en met de B1. Toen ik A junior werd, ben ik weer naar een andere club gegaan. Ik ben toen naar de nieuwe voetbalclub VV UNO gegaan. Daar heb ik met voornamelijk vrienden gevoetbald. Het begon allemaal als vriendenteam. Uiteindelijk heb ik er dit seizoen voor gekozen om weer naar Overbos te gaan.

Waarom ben je nu van UNO naar Overbos overgestapt?

De afgelopen jaren stopten steeds meer jongens met voetballen. Er kwamen nieuwe spelers bij ons team, wat het niveau ten goede kwam. Maar ik twijfelde al ongeveer drie jaar om weer de overstap te maken naar Overbos. Ik begon te twijfelen omdat ik aan mezelf begon te merken dat mijn eigen niveau achteruit ging en ik niet echt een uitdaging meer had. Het plezier werd gewoon steeds minder. Doordat veel vrienden gestopt waren en ik niet echt een uitdaging meer had, begon ik na te denken om toch weer een stap hoger te gaan voetballen. Marcel Schenk was toen trainer van Overbos en nadat ik een paar keer meegetraind had, vond ik het eigenlijk heerlijk om weer echt tot het uiterste te moeten gaan. Maar op het laatste moment (vlak voor de overschrijvingsdatum) ging Marcel weg bij Overbos en wist ik nog totaal niet wat de bedoeling was bij Overbos. Omdat ook wij een nieuwe trainer kregen bij UNO, heb ik besloten om toen nog te blijven. Afgelopen jaar begon ik weer heel erg te twijfelen en merkte ik dat mijn niveau achteruit ging. Toen heb ik met Stefan Teeken gezeten en een gesprek gehad. Een zeer goed en positief gesprek. Uiteindelijk dacht ik bij mezelf: 'Ik twijfel nu al drie jaar en ik wil weer op mijn eigen niveau komen, ik doe het gewoon!' Uiteindelijk heb ik dus de knoop doorgehakt en ben bij Overbos gaan voetballen. Het bevalt me tot nu toe erg goed en ik ben blij dat ik veel mensen hun ongelijk heb bewezen. Veel mensen zeiden dat het heel lastig wordt om het eerste te halen, het me waarschijnlijk toch niet gaat lukken en anders misschien pas over 1 of 2 jaar. Uiteindelijk zit ik tot nu toe in het eerste en ben ik van plan om daar ook te blijven!

Wat verwacht je komend seizoen van Overbos in de tweede klasse?

Ik denk dat wij als Overbos de andere teams gaan verrassen. Wij zullen vaak onderschat worden, omdat wij nieuw zijn in de tweede klasse. Er zal nog wel het een en ander verbeterd moeten worden, maar dan zullen wij gewoon als een echt tweede klasse team mee kunnen draaien.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Ik zal geen specifieke rol spelen. Ik vind dat we het met z'n allen doen en ik vind niet dat er iemand elke wedstrijd beslist bijvoorbeeld. We zullen iedereen nodig hebben. Ik zal zeker een aantal keer op de bank beginnen, maar ook een paar keer in de basis. Ik wil gewoon elke wedstrijd winnen en welke rol daarbij hoort maakt niet uit. Tuurlijk wil ik elke wedstrijd zo veel mogelijk spelen en daar hoop ik ook op. Maar als iemand anders op een bepaald moment beter is, dan verdient diegene die basisplek meer dan ik. Dan ben ik ook gewoon realistisch en dan ga ik gewoon laten zien dat ik daar hoor te staan.

Plaats Overbos in de rangschikking na 26 duels?

Ik denk dat wij rond de vijfde plek komen te staan en ik hoop op een periodetitel. Ik denk dat dit zeker haalbaar is, ook omdat wij onderschat zullen worden.

Van Amstelveen Heemraad (2e klasse A) naar SCW (3e klasse B)

Barry Tukker 

Geboortedatum: 26 oktober 1988

Positie(s) in het veld: In het veld ben ik op meerdere posities inzetbaar, zowel op links als rechts. Meestal word ik ingezet in de achterste linie waarbij rechtsback de meest ingevulde positie is. Ondanks de verdedigende positie ben ik wel aanvallend ingesteld, ik kan ook goed uit de voeten als rechtshalf of op het middenveld.

Bij welke clubs heb je tot nu toe gevoetbald?

SV Hoofddorp, van F-pupillen tot en met 1e jaar C-junioren, SV Overbos, 2e jaar C-junioren totdat ik senior zou worden, VV UNO twee seizoenen en als laatste Amstelveen Heemraad, ook twee seizoenen.

Waarom ben je nu van Amstelveen Heemraad naar SCW overgestapt?

Ondanks het feit dat het 1e van Amstelveen Heemraad gepromoveerd was naar de 2e klasse en het 2e elftal van Amstelveen Heemraad de nacompetitie gewonnen had was de keuze voor mij niet gemakkelijk. Ik had het goed naar mijn zin bij Amstelveen Heemraad en met de jongens daar. Iedereen wil zo hoog mogelijk voetballen natuurlijk, ook ik. Toch heb ik er voor gekozen om naar SCW te gaan. Hierin heeft trainer Edwin van Maas een grote rol gespeeld. Met Edwin heb ik een goede klik en dat is vaak wel bepalend in een keuze.

De laatste vier seizoenen heb ik onder Edwin gespeeld, dus weet ik wat ik aan hem heb. Ik denk dan ook dat SCW een goede trainer in huis heeft gehaald die goed bij de huidige selectie past. Na het behalen van de promoties werd speeltijd voor mij bij Amstelveen Heemraad onzeker. Op een hoger niveau spelen houdt in dat ik vaker aanwezig moet zijn op trainingen en die tijd is voor mij niet altijd in te vullen door mijn werk. SCW is weer een nieuwe start met een nieuwe selectie en ik hoop vaak in de basis te kunnen starten en er een mooi seizoen van te maken.

Wat verwacht je komend seizoen van SCW in de derde klasse?

De selectie van SCW, zonder iemand te kort te doen, is smaller dan die bij Amstelveen Heemraad. Ik denk dat we dit jaar bij SCW een goed elftal hebben om lang mee te kunnen doen om de prijzen. Dit was afgelopen seizoen ook al het geval maar het is net niet gelukt. Dit jaar moeten we gaan voor de prijzen en met deze jonge en leergierige groep moet dat zeker lukken. Mocht het kampioenschap niet lukken dan is het hoogst mogelijke het belangrijkste wat telt. Ik hoop zo snel mogelijk een periodetitel te veroveren om in ieder geval nacompetitie veilig te stellen en zo alsnog een prijs te pakken.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Ik hoop de verdedigende linie en/of het middenveld te versterken door mijn aanwezigheid. Uiteindelijk moeten we als team gaan groeien. Ik heb hier alle vertrouwen in.

Plaats SCW in de rangschikking na 26 duels?

We zullen natuurlijk gaan voor het kampioenschap en anders natuurlijk het hoogst mogelijk willen halen. Top drie moet haalbaar zijn met deze selectie.

Van SV Hoofddorp (2e klasse B) naar DSOV (3e klasse C)

Wesley Kamerbeek

Geboortedatum: 13 oktober 1983

Positie(s) in het veld: linksbuiten (nummer 7)

Bij welke clubs het je tot nu toe gevoetbald?

KBV, Ajax, SV Hoofddorp, Koninklijke HFC, DSOV.

Waarom ben je nu van Hoofddorp naar DSOV overgestapt?

Leegloop bij SV Hoofddorp en ik ken de trainer van DSOV goed.

Wat verwacht je komend seizoen van DSOV in de derde klasse?

Dat we meegaan doen om het kampioenschap.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Onderdeel zijn van een selectie die als een team voor het kampioenschap gaat.

Plaats DSOV in de rangschikking na 26 duels?

Kampioen!

Van RKDES (3e klasse C) naar DIOS (5e klasse C)

Maarten van Amsterdam

Geboortedatum: 22 augustus 1986

Positie(s) in het veld: middenveld of aanvallend

Bij welke clubs het je tot nu toe gevoetbald?

DIOS, FC Bergen, FC VVC, RKDES 

Waarom ben je nu van RKDES naar DIOS overgestapt?

Na drie seizoenen weg geweest te zijn, wilde ik weer terug naar mijn oude vertrouwde club. DIOS is gezellig, een club waar het goed geregeld is en waar veel beweging en ontwikkeling is ook voor de jeugd. Dit spreekt mij vooral aan en het zou leuk zijn als we kunnen promoveren naar de 4e klasse.

Wat verwacht je komend seizoen van DIOS in de vijfde klasse?

Ik verwacht dat het een lastig seizoen gaat worden, maar ik denk dat we zeker wel voor een periode moeten en kunnen gaan.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Ik hoop met de ervaringen die ik heb opgedaan met andere teams dat ik veel kan bijdragen voor DIOS. 

Plaats DIOS in de rangschikking na 22 duels?

Ik denk 4e!

Van FC Lisse (Topklasse) naar Kagia (3e klasse A)

Timo Sluymer

Geboortedatum: 29 januari 1994

Positie(s) in het veld: Middenvelder, centrale verdediger is ook geen probleem

Bij welke clubs het je tot nu toe gevoetbald?

Ik begon bij Kagia. Toen ik B-junior werd ging ik naar FC Lisse. Ik heb daar vijf seizoenen gespeeld en nu speel ik weer bij Kagia.

Waarom ben je nu van FC Lisse naar Kagia overgestapt?

Ik had bij FC Lisse niet het gevoel en vertrouwen om in het eerste te kunnen voetballen. Daarnaast kan ik mij via een redelijk niveau bij Kagia mogelijk weer elders in de kijker spelen. Ook niet onbelangrijk is dat mijn broer (Ramon) bij Kagia speelt en het zou toch wel leuk zijn als we samen in één elftal kunnen spelen.

Wat verwacht je komend seizoen van Kagia in de derde klasse?

Ik verwacht dat we een leuk voetballend elftal kunnen krijgen waarmee zoveel mogelijk punten moeten verzamelen en stiekem al mee kunnen doen voor een periode. het is wel een elftal in opbouw met veel jonge en nieuwe spelers.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Voor mezelf is het belangrijk weer met heel veel plezier te trainen en voetballen en binnen de lijnen goed de organisatie in de gaten te houden. Wanneer ik achterin speel zal dit makkelijker gaan dan op het middenveld. op het middenveld hoop ik ook met regelmaat mijn goaltje te kunnen maken.

Plaats Kagia in de rangschikking na 26 duels?

Ik denk dat wij een stevige top middenmoter moeten kunnen zijn en in een goede fase mee moeten kunnen doen in een periode.

Van ODIN 59 (Hoofdklasse) naar SV Hoofddorp (2e klasse B)

Ibrahim Akkabi

Geboortedatum: 23 september 1988

Positie(s) in het veld: Rechtsbuiten, linksbuiten, spits

Bij welke clubs het je tot nu toe gevoetbald?

SV Overbos, SV Hoofddorp, ODIN 59

Waarom ben je nu van ODIN '59 naar Hoofddorp overgestapt?

Bij ODIN 59 heb ik twee moeilijke seizoenen gekend met veel blessureleed. Telkens wanneer ik op de weg terug leek te zijn, kreeg ik een terugslag. Bij een club waar je nieuw bent en waar men nog niet op de hoogte is van wat je werkelijk kan, heb je niet het krediet dat nodig is om vertrouwen te krijgen totdat je weer op de weg terug bent. Nu ben ik weer terug bij SV Hoofddorp, een vertrouwde omgeving, een omgeving waar ik goede tijden heb gekend. Een omgeving waar ik de mensen ken, waar ik weet wat ik kan verwachten, waar alles goed is geregeld en waar je weet dat je voor de hoogste plek zal gaan. Hier wil ik het goede gevoel weer terug krijgen. De trainer heeft in mijn overstap een belangrijke rol gespeeld, omdat hij iemand is die veel communiceert met zijn spelers en met zijn spelers meedenkt. En dat is nodig om weer op de goede weg te komen. 

Wat verwacht je komend seizoen van Hoofddorp in de tweede klasse?

Afgelopen seizoen zijn veel jongens vertrokken. Dit waren jongens die langere tijd bij SV Hoofddorp hebben gespeeld, echte Hoofddorpers. Ik vind het jammer dat zij er voor hebben gekozen om te vertrekken, omdat ik weet wat deze jongens kunnen en omdat ik ook met hen goede tijden heb gekend. Maar misschien is het goed zo, misschien is een nieuwe omgeving voor hen beter en misschien is een nieuwe weg inslaan met de huidige spelersgroep beter voor SV Hoofddorp. Met het vertrek van veel spelers was het de uitdaging om voor dit seizoen een kwalitatief sterke ploeg op de been te krijgen. Dat is de trainer goed gelukt. We hebben jongens met veel talent en jongens met een winnaarsmentaliteit. Dat zie je aan de omgang met elkaar en hoe men elkaar aanspreekt, op het veld en buiten het veld. Aangezien dit een geheel nieuwe ploeg is, is het nu de uitdaging om een team te smeden. We zitten nu een paar weken in de voorbereiding en we zijn aardig op weg. Ik zie het seizoen 2014-2015 dan ook positief tegemoet. 

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Dit seizoen zal heel anders voor mij zijn dan mijn oude periode bij SV Hoofddorp. Toen was ik nog een van de jongelingen. Nu ben ik een van de oudste spelers. Ik zal me dus meer als een van de leiders moeten manifesteren. Tegelijkertijd ben ik ook veel met mezelf bezig, om weer het goede gevoel te krijgen en om weer voor een lange tijd fit te blijven. Dit kan soms op gespannen voet met elkaar staan. Uiteindelijk moet ik het op het veld laten zien.  

Plaats Hoofddorp in de rangschikking na 26 duels? 

We gaan voor het kampioenschap en dat is met deze groep zeker haalbaar. 

Van HBOK (zaterdag 1e klasse B) naar Pancratius (2e klasse B)

Rogier Schrama

Geboortedatum: 16 april 1990

Positie: Keeper

Bij welke clubs heb je tot nu toe gevoetbald?

DCG (jeugd, 9 jaar), Pancratius (jeugd en seniorenselectie, 5 jaar), Swift (selectie, 2 jaar), HBOK (selectie, 1 jaar)

Waarom ben je juist nu van HBOK weer naar Pancratius overgestapt?

De reden dat ik 'juist nu' terugkeer heeft te maken met het beleid van Pancratius. In de jaren dat ik bij Swift en HBOK heb gespeeld ben ik altijd bij Pancratius betrokken geweest als keeperstrainer. Bij de zondagselectie, de A-selectie en B-selectie staan momenteel 12 keepers die vorig jaar ook allemaal voor deze club zijn uitgekomen. Daarnaast zijn alle trainers van de desbetreffende teams al goede bekenden van Pancratius. Dat zegt in het kort wat over het perspectief dat deze club in zijn algeheel biedt en de continuïteit die het waarborgt.

Wat verwacht je komend seizoen van Pancratius in de tweede klasse?

We hebben dit jaar een ontzettend jonge groep. Toch hebben we in de oefenwedstrijden tot op heden bewezen technisch, tactisch, mentaal en fysiek ons mannetje te kunnen staan. Ik verwacht dat we met onze jeugdigheid energiek en aanvallend voetbal kunnen spelen wat het voor de toeschouwers leuk maakt om naar te kijken en ons de grootste kans geeft om terug te keren in de 1e klasse.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Afgelopen 5 jaar heb ik met alle teams waarin ik speelde tot de laatste speeldag meegedaan om het kampioenschap of heb ik met het team een titel binnen weten te halen. Ik verwacht met Pancratius wederom mee te doen om de bovenste plekken dus ik hoop dat ik met mijn ervaring de ploeg kan helpen waar nodig. 

Plaats Pancratius in de rangschikking na 26 duels? 

Ergens in het dorp op een platte kar.

Van DSOV (3e klasse C) naar UNO (4e klasse D)

Troy Zwanenberg

Geboortedatum: 14 april 1990

Positie in het veld: Laatste man, linkshalf

Bij welke clubs heb je tot nu toe gevoetbald?

Geuzenmiddenmeer, Swift, AFC Ajax, FC VVC ,SV Hoofddorp en DSOV

Waarom ben je van DSOV naar UNO overgestapt?

De reden dat ik ben overgestapt is dat ik het plezier in voetbal terug moest zien te vinden. Vorig jaar een moeilijk jaar gehad qua privé leven waardoor ik niet optimaal kon presteren en de band tussen trainer en speler werd daar niet echt beter van. Heb daarom dit jaar gekozen om met vrienden UNO omhoog te helpen en dan volgend jaar een goede stap te maken.

Wat verwacht je komend seizoen van UNO in de vierde klasse?

Ik verwacht met de kwaliteiten waarover we nu beschikken dat we zeker een periode moeten kunnen pakken! Denk dat als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen en we een goede keeper er bij krijgen zeker hoge ogen kunnen gooien.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Ik hoop dat ik met mijn ervaring de jongens wat kan leren en de jongens in het veld de juiste aanwijzingen kan geven. We hebben gelukkig de neuzen allemaal de zelfde kant op en we weten heel goed wat we willen.

Plaats UNO in de rangschikking na 26 duels? 

Ik denk dat we aan het einde van het seizoen een periode hebben en zeker in de top 4 moeten staan.

Naam

Mitchel Griekspoor.

Geboortedatum: 25 januari 1993

Positie in het veld: Op 10 (punt naar achter), linker middenvelder, rechter middenvelder.

Bij welke clubs heb je tot nu toe gevoetbald?

Ik ben begonnen bij de allerjongste voetballertjes bij (toen nog) SMS in Nieuw Vennep. Ik heb tot aan de D-pupillen bij SMS gespeeld en ben daarna vier jaar in de jeugdopleiding van HFC Haarlem gaan voetballen. Daar hield het na vier jaar op en ik ben toen weer naar FC VVC terug gekomen. De afgelopen twee seizoenen heb ik bij Amstelveen Heemraad gespeeld in de zaterdag selectie..

Waarom ben je nu van Amstelveen Heemraad naar FC VVC overgestapt?

Dat ik weer terugkeer naar FC VVC is eigenlijk een combinatie van redenen. Omdat ik het grootste deel van mijn (voetbal)leven bij FC VVC heb doorgebracht voelt het nog altijd als 'mijn cluppie', ondanks een paar uitstapjes naar andere clubs. Omdat ik afgelopen juni mijn studie fysiotherapie heb afgerond is het daarnaast ook makkelijker combineren als ik dichter bij huis voetbal. Ik heb wel lang getwijfeld om terug te komen, omdat ik het bij Amstelveen twee seizoenen lang ontzettend naar mijn zin heb gehad. Afgelopen seizoen zijn we kampioen geworden en het leek mij een uitdaging om eens 2e klasse te gaan spelen. We hadden een leuke, goede groep waarbij iedereen goed met elkaar op kon schieten en daarnaast iedereen ook erg goed kon voetballen. Ik heb echter de afgelopen twee jaar erg veel pech gehad met langdurige blessures, waardoor ik nooit een lange reeks wedstrijden heb kunnen spelen. Ik ben daarom meer bezig geweest met elke keer terugkomen van blessures en mezelf proberen de basis in te spelen dan dat ik mezelf kon ontwikkelen op voetballend gebied. Ook daarom heb ik voor VVC gekozen. Mijn doel is om aankomend seizoen eens een heel seizoen fit te blijven en veel wedstrijden te spelen en om met goed voetbal mijn stempel kunnen drukken op wedstrijden. Stiekem hoop ik dat we dan aankomend seizoen met VVC eindelijk een keer de stap naar de 2e klasse kunnen maken. VVC zit elk seizoen zo dicht tegen promotie aan, maar toch wil het steeds niet lukken. Laat dit seizoen dan maar eens een uitzondering zijn.

Wat verwacht je komend seizoen van FC VVC in de derde klasse?

Ik verwacht dat we met deze selectie, net als alle andere jaren, bovenin mee zullen draaien in de 3e klasse. De selectie is nagenoeg hetzelfde gebleven met een paar aanvullingen van buitenaf en een aantal jeugdspelers die overstappen vanuit de A-junioren. Wat mij de afgelopen jaren opvalt bij VVC is dat de wedstrijden tegen de sterkere teams vaak winnend worden afgesloten, maar dat er punten verspeeld worden tegen de (met alle respect) mindere ploegen in de competitie. Als wij ervoor zorgen dat we geen onnodige punten laten liggen tegen deze ploegen ben ik ervan overtuigd dat wij aan het einde van de rit op de bovenste plek staan, want deze groep heeft kwaliteit genoeg.

Welke rol denk jij daarin te gaan vervullen?

Een specifieke rol heb ik niet in gedachten, want naar mijn mening ga je je dan gedragen naar iets wat je niet bent of niet kunt zijn. Ik wil simpelweg een seizoen lang fit blijven. Dit wordt mijn vijfde selectiejaar in het seniorenvoetbal, maar ik ben pas 21 jaar en kan nog genoeg leren van jongens die al wat meer bagage hebben. In tegenstelling tot deze jongens heb ik wel als één van de weinigen meegemaakt wat erbij komt kijken om kampioen te worden in de derde klasse. Misschien dat ik op dit gebied wat zou kunnen betekenen, maar bovenal moeten we gewoon lekker met zijn allen plezier maken en dan komen de resultaten vanzelf!

Plaats FC VVC in de rangschikking na 26 duels?

Ik denk écht dat wij dit jaar kampioen kunnen worden. Een brede selectie, veel kwaliteit en een club dit er ook aan toe is om hogerop te gaan. Wij worden dit seizoen kampioen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie