SV PAX scoort op 1e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek

10 februari 2015 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag 7 februari werd in sporthal Lunetten te Utrecht de 1e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek, B-niveau gehouden. Een zeer succesvolle dag voor de Ritmisch Gymnasten van SV PAX Haarlemmermeer.

In de ochtend streden de junioren en pre-junioren om het eremetaal.

Bij de junioren kwamen Eva Oortwijn, Chimène Poortvliet, Marith van Ieperen en Carmen Donkers namens SV PAX in aktie op de onderdelen Bal en Knots.

Carmen, die bij de districtskampioenschappen op 25 januari al de gouden medaille veroverde, greep nu het zilver nadat zij op knots de hoogste score van alle 25 deelnemende meisjes had behaald. Ook Eva (7e), Chimène (10e) en Marith (11e) konden tevreden terug kijken op deze dag.

Bij de pre-junioren, met Bal en Hoepel oefeningen, won Carolien Plantjé overtuigend. Zij won de gouden medaille met 1,5 punt voorsprong op nummer 2. Jeanine van Son behaalde de 6e plek.

In de pauzes waren er demonstraties van het EK junioren team.

In de middag was het de beurt aan de kleine dames, onze Benjamins. Deze jonge dames zullen in de wedstrijden die nog volgen proberen om deelname aan het NK (hetzij in de A-lijn dan wel in de B-lijn) af te dwingen. Bij SV PAX zijn de 4 troeven van trainster Lisa Vos : Lyvana Garrelts, Marit van der Stam, Valeria Baars en Laila van Es, erg aan elkaar gewaagd. Zij deden het prima en werden respectievelijk 1,2,3 en 4 !

Als laatste waren de Senioren aan de beurt met een Lint- en Hoepel oefening. Ilse Huiskens van SV PAX was de sterkste deze dag en won de gouden medaille na een zeer goede hoepeloefening. Andra Harmsen behaalde een 4e plaats, Rebecca Rommerts 9e en Natasja Rommerts 14e.

Op 21 maart zal in Twello de 2e plaatsingswedstrijd plaatsvinden.

De beste meisjes zullen zich uiteindelijk plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.