Triatlonvereniging Haarlemmermeer eindigd bij 1e wedstrijd op 3e plaats

30 april 2015 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Triatlonvereniging Haarlemmermeer is bij de eerse wedstrijd van het seizoen op 26 april in Arnhem op een derde plek geëindigd. De wedstrijd bestond uit een 1/8e triatlon, 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Door een goede teamsamenwerking behaalde zij bij deze eerste wedstrijd een eindtijd van 00:59:25.

Een echte teamwedstrijd, waarbij de 4 triatleten, Wilbert Grootjans, Leander van Diggelen, Stefan van de Berg en Roel Jacobs, gezamenlijk de wedstrijd volbrachten. Het zwemmen vond plaats in het openluchtzwembad Klarenbeek. De 20 ingeschreven teams gingen 1.15 minuten na elkaar te water. Op het fietsparcours mochten de leden van hetzelfde team stayeren, een mooie gelegenheid om de krachten te verdelen. Het loopparcours was uitgezet in een bosrijke omgeving op verharde paden.

Bij een teamwedstrijd geldt de finishtijd van het 3e teamlid als eindtijd voor de hele ploeg. Met deze opzet is het mogelijk om bij uitval van een van de teamleden, bv. door een lekke band, toch een tijd voor het hele team neer te zetten. Wilbert, Leander, Stefan en Roel lieten zien dat ze goed op elkaar waren ingespeeld.

Het Balk Rijwielen TV Haarlemmermeerteam had van alle deelnemende teams de snelste zwemtijd. Het heuvelachtige fietsparcours vergde veel van de jongens. Ze moesten "volle bak" om hun goede uitgangspositie te behouden en na de 5 km-loop waren ze dik tevreden met hun mooie klassering.

Triatlonvereniging Haarlemmermeer heeft een nieuwe sponsor, namelijk Balk Rijwielen. Onder de naam Balk Rijwielen TV Haarlemmermeer gaat het herenteam van vier leden op landelijk niveau de strijd aan in de 2e divisie. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden, die telkens een andere opzet hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie