Sportmanagement studenten organiseren buitenspeeldag in Haarlemmermeer

1 juni 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Op vijf locaties in Haarlemmermeer zal woensdag 10 juni een Buitenspeeldag georganiseerd worden. Al een aantal jaar wordt dit gedaan door studenten van de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van Sportservice Haarlemmermeer. Zij leren door dit project om een echt evenement te organiseren en te promoten.

"Ik vind het erg leerzaam om een buitenspeeldag voor basisschoolkinderen te organiseren. Vanaf de eerste dag had ik al een duidelijk beeld wat ik wilde. Het is interessant om het uitgewerkte plan ook te realiseren. Ik denk dat dit goed gelukt is", aldus student Jochem Schutten, die de dag in Overbos organiseert. Mede-student Eileen Willekes (Rijsenhout) is het met hem eens: "Wij zijn bij de studie Sport, Management & Ondernemen wel gewend om te helpen en deel te nemen aan allerlei activiteiten en evenementen. Maar nu bekijk je een evenement van een heel andere kant."

Sportmanagement student Timo Coolen (Getsewoud) keek er anders tegenaan: "Vooraf was ik nogal sceptisch over het organiseren van een buitenspeeldag. Het leek mij een evenement waar ik weinig aan kon veranderen, maar dat is niet het geval. Integendeel, onze begeleiders vinden het juist leuk als wij nieuwe, verfrissende ideeën hebben en activiteiten bedenken."

Bij Overbos kan worden gespeeld op het parkeerterrein van winkelcentrum Paradijs (aan de kant van het wijkpark) en op het schoolplein aan de Vossestein in Getsewoud. Ook bij Graan voor Visch 16001 kunnen kinderen zich uitleven op het speelplein. Verder wordt er buitengespeeld op het parkeerterrein van winkelcentrum de Kom aan de Dennenlaan in Zwanenburg. In Rijsenhout is het grasveld bij Konnetlaantje 29 beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie