Motocross Nieuw-Vennep: 25 jaar feest voor rijders en publiek

18 juni 2015 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Motocross Nieuw-Vennep viert vandaag, vrijdag 19, en zaterdag 20 juni een zeer bijzondere jubileumeditie. Al 25 jaar lang nemen crossers uit het hele land het op de polderklei tegen elkaar op. Als vanouds hebben de organisatoren ervoor gezorgd dat deelnemers en toeschouwers kunnen rekenen op een prachtig evenement. Vrijdagavond lost wethouder Nederstigt om 19.30 het officiële startschot op het circuit aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep.

Motocross Nieuw-Vennep geeft op gepaste wijze invulling aan het 25 jarig jubileum. Namens de organisatie zegt Paul Cnossen: "Motocross Nieuw-Vennep is altijd een feest en het programma staat al jaren als een huis. Waarom zouden we het dan nu over een andere boeg gooien? Deze 25e editie is weer als vanouds: volledige focus op een mooie baan, zodat de rijders én toeschouwers weer optimaal kunnen genieten van prachtige en competitieve wedstrijden. We hebben weer bijna 500 rijders achter het starthek, daar zijn we heel erg blij mee. Uiteraard zorgen we ook weer voor een hoop gezelligheid rond het circuit. Voor het publiek heeft onze huiscateraar John van Zanten weer een prachtig horecaplein met een speelparadijs voor kinderen ingericht. Hij heeft aangekondigd dat hij een feestje gaat bouwen, maar hoe dat is een verrassing."

Het programma voor aanstaande vrijdag en zaterdag is als vanouds goed gevuld met tal van klassementen, zodat er een uitdaging is voor crossliefhebbers van alle leeftijden en niveaus. "Motocross Nieuw-Vennep is zo leuk omdat hobbyrijders zij-aan-zij staan met semiprofs. Alles gaat in een gemoedelijke sfeer. Heel opvallend is dat de oudste rijder dik boven de 70 is, de jongste is net 5. Zo merk je dat motocross leuk voor jong en oud is", aldus Cnossen.

Drie jaar geleden heeft Motocross Nieuw-Vennep de nek uitgestoken met de MXE-klasse, Europa's eerste bekerwedstrijd voor elektrische crossmotoren. Hoewel deze nieuwe tak van de cross-sport nog overduidelijk in de kinderschoenen staat, is de MXE weer op het programma gezet.

Uiteraard ontbreken typisch Venneper klassementen zoals de Mototriatlon, de Ladies' Cup en Krasse Knarren Klasse niet. In de landelijke klassementen is het ook weer een volle bak achter het starthek.

De laatste jaren heeft Motocross Nieuw-Vennep een bijzondere positie ingenomen als het gaat om technische educatie. Cnossen: "We willen ons mooie evenement aangrijpen om jongeren warm te maken voor een carrière in de techniek. Daarom hebben we dit jaar een zeer bijzondere auto naar Nieuw-Vennep gehaald, de Nova. Dat is een elektrische concept car die afgelopen april op de AutoRai is gepresenteerd door de Technische Universiteit Eindhoven. Een aantal scholieren zal een workshop rondom deze auto beleven, daarnaast is de Nova de hele vrijdag aanwezig voor iedereen die meer wil weten over duurzame mobiliteit."

Cnossen wil benadrukken dat Motocross Nieuw-Vennep voor iedereen is. "We doen dit echt om liefhebbers van spektakel en gezelligheid een leuk, gratis toegankelijk uitje te bieden. Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni is het circuit aan de Oosterdreef the place to be!"

Voor meer informatie: www.motocross-nieuwvennep.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie