Rugby Club Haarlemmermeer Hawks begint seizoen met oefenzege

30 augustus 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Rugby Club Haarlemmermeer Hawks is het nieuwe seizoen afgelopen zondag 23 augustus begonnen met een 17-30 winst bij Veenbokke Rugby uit Roelofarendsveen. Samen met de senioren van The Bassets 3 uit Sassenheim wisten de Haarlemmermeerse rugbyers met sterk spel de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe te trekken en liepen ze uit naar een 0-20 voorsprong. Na een sterke comeback van de Veenbokke, die terugkwamen tot 17-25, wist het clusterteam Hawks/The Bassets de overwinning toch veilig te stellen. Hiermee legde het team beslag op de Kaag en Braassem Challenge Cup.

Clusterteam

De senioren van Haarlemmermeer Hawks spelen dit seizoen competitie in een clusterteam met The Bassets 3 uit Sassenheim. Omdat de rugbyclub in opbouw is, zijn er nog niet genoeg senioren om zelf een compleet team te vormen. Echter, steeds meer Haarlemmermeerse rugby-liefhebbers, oud-rugbyspelers en nieuwsgierigen komen een keer meetrainen of melden zich direct aan bij de club. Tot die tijd nemen The Bassets de Hawks onder hun vleugels, waarbij de jongste rugbyclub van Nederland gebruik kan maken van hun expertise en ervaring in het rugby.

ALV en eerste training

Naast de eerste oefenwedstrijd, begon ook voor bestuur en jeugd afgelopen week het nieuwe seizoen officieel. Vrijdag 21 augustus heeft de jeugd weer voor het eerst getraind en dezelfde avond organiseerde het bestuur de jaarlijkse ALV. Deze was druk bezocht door spelers en ouders van jeugdspelers en het bestuur heeft hier de plannen voor komend seizoen en het allereerste beleidsplan voor de komende drie jaar gepresenteerd. Op de ALV werden ook zaken als de voorspoedige aanwas van nieuwe leden behandeld. De hele club, maar vooral de jeugd, groeit snel. Het eerste complete benjamins team (leeftijd 9 en 10 jaar) is dit jaar al een feit. In de zomer heeft het bestuur maatregelen genomen door voor deze verwachte groei al nieuwe trainers te zoeken. Deze en de bestaande trainers zullen dit seizoen trainerscursussen volgen, om zo ook de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen.

Over RC Hawks

Rugby Club Haarlemmermeer Hawks traint op het complex van v.v. Uno aan de Bennebroekerweg 600 in Hoofddorp. Afgelopen jaar zijn er echte rugbypalen geplaatst en in september ontsteekt het bestuur voor het eerst de door het Schipholfonds gesponsorde lichtmasten. De jeugd traint op vrijdag van 18 tot 19.30 uur. De senioren trainen op woensdag van 19.30 tot 21 uur. Op vrijdag trainen de senioren bij The Bassets in Sassenheim. Geïnteresseerden kunnen gratis een keer meetrainen om te proeven of de sport wat voor hun is. Ook een introductielidmaatschap is mogelijk. Naast nieuwe spelers is de jongste rugbyclub van Nederlanden op zoek naar trainers, vrijwilligers en sponsoren.

Meer informatie is te vinden op www.rugbyclubhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie