Bas Scharwachter maakt voetbalserie rondom zaterdagselectie vv UNO

4 november 2015 om 00:00 Sport

Dit voetbalseizoen wordt de zaterdagselectie van vv UNO uit Hoofddorp gevolgd door een camera. Bas Scharwachter maakt - namens het radioprogramma MeerSport - een serie over het team dat onder leiding staat van Maarten Slagtveld. De serie met de naam 'Van schuimkraagselectie naar UNO's trots' brengt in beeld hoe een bierteam uitgroeit tot een elftal dat mee gaat doen om promotie in de vierde klasse.

Maandelijks verschijnt er een aflevering op het YouTube-kanaal van MeerSport. Aan het eind van jaar worden de afleveringen samengevoegd, waardoor er een documentaire wordt gevormd rondom het seizoen van de selectie. In de eerste aflevering draait het volledig om de derby tegen S.V. Hoofddorp. De kijker maakt kennis met de selectie en zij zien hoe het team toeleeft naar deze belangrijke wedstrijd. De serie geeft een exclusief inkijkje in de voorbereidingen van het elftal. De camera mag overal mee, waardoor er unieke beelden zijn bij trainingen, wedstrijdbesprekingen en bij de donderspeeches in de rust.

Het eerste elftal van vv UNO was afgelopen seizoen de zaterdag 2 van HBC uit Heemstede, maar de ploeg van Maarten Slagtveld wilde graag een stap hogerop. Het team bestaat uit jonge jongens met een leeftijd van rond de twintig jaar. Volgens de trainer maakt zijn ploeg een goede kans op promotie: "Er spelen jongens in die afgelopen seizoen selectie hebben gespeeld of die al eerder in jeugdselecties hebben meegedaan. De groep is klaar voor deze stap en onze doelstelling is dan ook top zes, met uitzicht op een periodetitel."

Het initiatief om de serie te maken komt van Hoofddorper Bas Scharwachter (20). De derdejaars student journalistiek is redacteur bij het programma MeerSport op MeerRadio en hoopt op meer aandacht voor het Haarlemmermeerse voetbal: "In de gemeente is er onwijs veel potentie, maar de topspelers voetballen liever in Haarlem of Amsterdam. De ploegen spelen daardoor niet op een heel hoog niveau en dat komt de bezoekersaantallen bij selectieploegen niet ten goede. Om de situatie te verbeteren wil ik het publiek wat meer kennis laten maken met een elftal. Door een serie te maken rondom de zaterdagselectie vv UNO, krijgt het publiek meer affiniteit met de spelers en hopelijk wordt men enthousiaster om naar de wedstrijden te komen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie