DSOV bouwt aan de toekomst

31 oktober 2016 om 00:00 Sport

Martin Planken was decennia lang voetbaltrainer bij onder andere SCW, DSOV, SMS, Kagia en Zwanenburg. Hij laat wekelijks zijn licht schijnen op het wel en wee bij de 'Meerse 'clubs, binnen en buiten de lijnen.

Gerenoveerd clubhuis

voor derby feestelijk

geopend

VIJFHUIZEN Voorafgaand aan de derby DSOV - Pancratius loopt Ton van der Aar zo trots als een pauw over het terras van de kantine, ook wel Grand Café genoemd. De voorzitter van DSOV (Door Sport Ontspanning Vijfhuizen) heeft zojuist het vernieuwde clubhuis geopend.

Van der Aar: 'Een aanbouw met vier nieuwe kleedruimtes en materiaalhok. Een over de gehele lengte aangebrachte twee meter brede luifel en nieuwe entrees.'

In zijn openingsspeech zat er toch ook een kritische noot. Het vele werk dat verzet moest worden komt op steeds minder schouders. Dertig vrijwilligers hebben naast de professionals keihard geholpen met het schilderwerk, de afwerking en het opruimen/schoonmaken. Op een aantal van 700 leden baart hem dat zorgen.

Voor de bekostiging van de renovatie werd er in juni een veiling georganiseerd. Men kon bieden op kavels als; koken met selectiespelers, coaching van je team, een clinic door Khalid Boulahrouz en de oud-DSOV'er bood ook nog een gesigneerd shirt aan. Het was een groot succes.

Tien jaar geleden riep de club, waar het woord 'zelfwerkzaamheid' hoog in het vaandel staat, de hulp in van de KNVB. Zij adviseerden om de evenementencommissie nieuw leven in te blazen. Oud eerste elftalspeler Sjaak van den Boogaard ging met Van der Aar de kar trekken.

De kantine werd een 'Grand Café', de gezelligheid nam toe. Door de komst van de nieuwbouwwijk Stellinghof verdubbelde het aantal inwoners van Vijfhuizen. Zo ook het aantal leden bij DSOV, dat ook een grote dames handbalafdeling herbergt.

Organisatorisch komt er dan met de privacy in de kleedkamerproblematiek veel kijken. Voorzitter van de sponsorcommissie Rob van Haaster: 'Die combinatie handbal/voetbal werkt geweldig. Door de inbreng van die meiden is het na de trainingen hartstikke gezellig en wordt zo'n clubhuis ook een echte ontmoetingsplek. Eigenlijk een soort buurthuis. Die uitstraling van de club trekt ook weer nieuwe spelers.'

Ook op het sportieve vlak gaat het de club voor de wind. DSOV promoveerde het voorbije seizoen naar de zondag 2e klasse. Nooit speelden ze zo hoog. Wat hulp van buiten is dan ook nodig. Opvallend in de derby is dat de beide nummers 9, de spitsen Rick van Veen (Pancratius) en Ruben Karelse (DSOV) twee jaar geleden nog teamgenoten bij vv Zwanenburg waren. Na het laatste fluitsignaal stappen ze gebroederlijk van het veld.

Karelse feliciteert Van Veen met de verdiende 1-3 overwinning. Van Veen wilde wel eens wat hoger spelen en Karelse had van studiegenoten gehoord , dat het in Vijfhuizen wel heel gezellig was. Met een brede grijns zoeken de beide kemphanen de nieuwe douches op.

Snel douchen en daarna de drukbevolkte kantine in. Het zal ongetwijfeld nog lang gezellig geweest zijn. Zwanenburgers kunnen namelijk ook goed feesten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie