Genomineerden HLMRMEER Prijs bekend

Sport

HAARLEMMERMEER Sinds 2010 reikt de gemeente vanuit citymarketing perspectief de zogenaamde HLMRMEER Prijs uit. Deze prijs wordt als stimuleringsprijs toegekend aan het evenement of project dat Haarlemmermeer dat jaar het beste (of meest in het oog springend) voor haar inwoners of daarbuiten op de kaart heeft gezet. Naast de eer en de eeuwige roem is een geldbedrag van 5.000 euro aan de prijs gekoppeld. Dit bedrag moet het jaar erop besteed worden aan de organisatie van een evenement of project in Haarlemmermeer.

De drie genomineerden zijn:

[EK Honkbal] We kunnen met zekerheid zeggen dat het EK Honkbal, met baseball selecties uit heel Europa, Haarlemmermeer dit jaar op de kaart heeft gezet! Naast een paar duizend Haarlemmermeerders die in hun 'achtertuin' van dit evenement konden genieten, trok het EK Honkbal veel bezoekers van heinde en ver, in alle leeftijdscategorieën. Met recht een familie evenement dus! Velen van hen waren nog niet eerder op het complex geweest en hebben met eigen ogen kunnen zien en meemaken dat, mede door een behoorlijk groot aantal vrijwilligers, het EK Honkbal een groot succes geworden is. Het evenement trok gedurende tien dagen veel toeschouwers en kende een enorme media aandacht, zowel lokaal, regionaal als nationaal.

[Oranjecongres] Oranjevereniging Beatrix, de Oranjevereniging van Nieuw-Vennep, had dit jaar de eer om het Oranjecongres te organiseren. Het Oranjecongres is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle Oranjeverenigingen, die lid zijn van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen, uit het gehele land samenkomen gedurende een weekend, om met elkaar allerlei activiteiten te ondernemen. Dit jaar kwam de eer dus toe aan de Nieuw-Venneps Oranjevereniging. Over het thema waren zij het gauw eens: dit werd 'Er is MEER', duidende op gemeente Haarlemmermeer. Het congres was gevuld met allerlei festiviteiten om de gemeente Haarlemmermeer te promoten aan de verenigingen afkomstig uit heel Nederland. Hiertoe zijn verschillende activiteiten ondernomen. Een mooi congres wat Haarlemmermeer zeker op de kaart heeft gezet.

[G-Hockeytoernooi] Dit toernooi verdient dit jaar wederom een nominatie in de top 3 van de HLMRMEER Prijs. Rotaract organiseert al jaren dit toernooi voor kinderen met een verstandelijke beperking. De teams komen uit het hele land om dit toernooi mee te maken. Dit jaar vond alweer de tiende editie van dit sportieve evenement plaats. Een fantastische prestatie, mede door vele vrijwilligers mogelijk gemaakt. In totaal kwamen dit jaar 19 teams (bijna 200 deelnemers) naar hockeyclub De Kikkers te Nieuw-Vennep. Er werden fantastische wedstrijden gespeeld met veel inzet en aanstekelijk enthousiasme. Ook na de wedstrijden genoten alle kinderen volop van de feestelijke activiteiten. Een zeer bijzonder evenement waar Haarlemmermeer trots op mag zijn!

Wie van de drie verdient de HLMRMEER Prijs 2016? Stem en maak kans op twee vrijkaarten voor Mysteryland op zondag 27 augustus.

Men kan tot woensdag 21 december, 12 uur stemmen. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari 2017 om 18.15 uur bekend gemaakt!

advertentie