Sport

Zou u bijgaand stukje en foto kunnen plaatsen in het HC nieuws?

Cock van der Pol

De Kerstman begeleidt door twee elfen heeft een poging gewaagd om het startschot te geven bij de internationale hardloopwedstrijd van de KLM Roadrunners in de duinen van Langevelderslag. Helaas kon de goede man niet goed overweg met het startpistool, waardoor hij de start moest overlaten aan de starter, Cock van der Pol.

Om 15.00 uur gingen de lopers van start voor de zes kilometer door de duinen en over het strand van Langevelderslag. De zes kilometer werd gewonnen door Hans Peters een ex-KLM er die nu in de omgeving van Munchen woont en voor Lufthansa uitkwam. Toch had Hidde Bruin uit Hoofddorp genoeg energie om de overige lopers uit onder andere Duitsland, Denemarken, Engeland, Mexico, Singapore, Frankrijk en Engeland achter zich te laten.

De tien kilometer bij de dames ging ook naar een loopster van Lufthansa, welke overigens met veertien personen aanwezig waren. Bij de heren was het een volledig KLM Roadrunners aangelegenheid.

Helaas konden door ziektes en volle vliegtuigen onze collega's uit Polen, Ierland en de USA dit jaar niet aanwezig zijn.

Elk jaar wordt er een incentive prijs uitgereikt aan een team die voor het eerst deelneemt en die we graag het volgend jaar weer terug zien. De incentive prijs van dit jaar ging naar de Koninklijke luchtmacht in de naam van Andre van Nispen.

Mede door de kerstman, Fit4run, Kappe, het Steigenbergerhotel en de Borduurderie werd dit een van de mooiste Open KLM Roadrunners kampioenschappen. Na de prijsuitreiking bleef het grootste gedeelte van de lopers achter in Nederzandt om te genieten van de overdekte (en verwarmde) barbecue, en na te genieten van een mooie wedstrijd en leuke prijzen uit de tombola.

advertentie