1e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek in het SKWA

12 maart 2017 om 00:00 Sport

Zaterdag 11 maart j.l. stond in het teken van de eerste landelijke plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek in het SKWA, georganiseerd door SV Pax met hulp van vele vrijwilligers.

Al vroeg in de ochtend startte de wedstrijd. Bij de Junioren kwamen gymnasten Marith van Iperen en Jeanine van Son in actie. Zij lieten hun oefeningen zien met bal en knotsen. Marith werd tiende en Jeanine werd als nieuwkomer in deze categorie zeventiende. Na de Junioren was het de beurt aan de Benjamins Lisa Donkervliet en Yun li Zwetsloot. Zij lieten hun zonder materiaal en bal oefening zien aan de jury en het publiek. Zij eindigden respectievelijk op een zeer mooie vierde en zesde plaats.

Dit seizoen wordt voor het eerst met het nieuwe reglement gejureerd. Dit betekent o.a. dat alle juryleden opnieuw examen hebben moeten doen en dat de difficult- punten gesplitst worden.

Na de lunch van de jury, was het de beurt aan de categorie Pre-junioren. Voor SV Pax behoren Dana van Beem en Alina Samoriz tot deze categorie. Dana liet een mooie oefening zonder materiaal zien, maar helaas verliep haar hoepel oefening niet helemaal goed. Zij eindigde op een tiende plaats. Alina kwam dit seizoen voor het eerst uit op dit niveau. Zij werd twaalfde.

Bij de Senioren kwamen maar liefst vijf gymnasten uit voor SV Pax, namelijk de geblesseerde Ilse Huiskens, Andra Harmsen, Eva Oortwijn, Marjolein Grimbergen en Chimène Poortvliet. Zij hebben twee individuele oefeningen laten zien, met hoepel en lint. Ilse pakte net niet de bronzen medaille. De andere gymnasten eindigden respectievelijk op de negende, elfde, zeventiende en achttiende plaats.

De wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos voor onze gymnasten. De komende weken zal er weer hard getraind worden, de punten worden op de i gezet en kijken wij fris en fruitig uit naar de tweede plaatsingswedstrijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie