Wethouder reikt veiligheidslabel 10, 11 en 12 uit aan Klavertje Vier, de Brandaris en Mirakels

6 januari 2011 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP - Michel Bezuijen heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het scholencomplex aan de Dussenstraat in de Hoofddorpse wijk Floriande.

Daar heeft hij tijdens een feestelijke bijeenkomst (afgerond met koffie en taart) drie verkeersveiligheidslabels uitgereikt aan respectievelijk de rooms-katholieke basisschool Klavertje Vier, de christelijke basisschool de Brandaris en kindercentrum Mirakels. De drie voorzieningen vormen samen de brede school In De Breedte.

Om in aanmerking te komen voor het Haarlemmermeerse verkeersveiligheidslabel moet een basisschool aan kunnen tonen dat zij zich inzet voor een structurele kwaliteitsverbetering op de terreinen van verkeerslessen, verkeerseducatieprojecten, praktisch verkeersexamen, verkeersveiligheid van de schoolomgeving en de school-thuisroutes en betrokkenheid van de ouders bij verkeerseducatie (‘verkeersouders’).

De verkeersveiligheidslabels zijn de 10e, 11e en 12e Haarlemmermeerse Verkeersveiligheidslabels. Wethouder Bezuijen is daar bijzonder blij mee, omdat de scholen die in het bezit zijn van het label laten zien dat zij verkeersveiligheidsbeleid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. “Dat is ook voor ouders een geruststellende gedachte”, aldus de wethouder die dezelfde ochtend zo’n twintig zelfgemaakte verkeersborden kreeg voorgehouden. De makers mochten één voor één aangeven waarom zij juist dit verkeersbord hadden gemaakt. De reacties maakten heel duidelijk dat het op veel meer plekken veiliger kan dan in en rond school, namelijk gewoon op straat en in huis.

Daarna mocht de wethouder één van de drie borden op de muur schroeven en konden de kinderen nog even oefenen met een mobiele verkeersregelinstallatie, oftewel een verkeerslicht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie