Jazz en Culinair samen

Voorpagina

HOOFDDORP Het Corendon Meer Jazz Festival en Haarlemmermeer Culinair hebben elkaar gevonden. Het Raadhuisplein wordt daarom van vrijdagmiddag 29 t/m zondagavond 31 mei één groot muzikaal en culinair hoogtepunt met hapjes, drankjes, bands en een instrumentenmarkt.

Vorig jaar waren ze nog een paar dagen achter elkaar geprogrammeerd. Het culinaire evenement Haarlemmermeer Culinair en het muziekfestival Corendon Meer Jazz Festival. Dit jaar vloeien de twee grote feesten echter ineen tot één groot culinair en muzikaal festijn. Dat hebben het bestuur van Haarlemmermeer Culinair, Hospitality BV (verantwoordelijk voor de catering van Het Cultuurgebouw onder leiding van Jurjen van de Beek), Eric van de Brink van Master Totaalinrichting (winnaar van de Ondernemersprijs 2015 Haarlemmermeer) en het bestuur van het Corendon Meer Jazz Festival besloten. Dit betekent dat het Raadhuisplein compleet in het teken komt te staan van traktatie en feestelijke beleving. Er zijn hapjes en drankjes en heerlijke muziek, samen een aangenaam preuvenement. Acht restaurants laten zien en proeven wat ze te bieden hebben. Naast het grote buitenpodium zijn er ook extra's als een springkussen voor de kleintjes, een ijscowagen, een espressobar, een smoothybar en een spectaculaire fonteinbar.

De muziekprogrammering is vrijdagavond en zaterdag vooral gericht op de jongeren met bands als de 'Cool Quest' en 'New Cool Collective'. De zaterdagmiddag staat in het teken van Zuid-Amerikaanse en Caribische muziek. Er is een instrumentenmarkt en de spectaculaire International Big Band Competition met deelnemers uit Tsjechië, Polen, Duitsland, Nederland en België. Die middag en avond vormen een internationaal muziek-, eet- en drinkfeest.De zondag wordt weer een echte familiedag, te beginnen met een swingende oecumenische kerkdienst, een gezellige programmering, en ook voor de kleintjes verleidelijke versnaperingen.De hapjes en drankjes zijn het hele weekeind vanaf 2,50 euro.

advertentie
advertentie