Actie gestart tegen schrappen haltes lijn 340

17 december 2015 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP Inwoners van Het Oude Buurtje en Houtwijkerveld in Hoofddorp zijn een actie begonnen om de bushaltes van lijn 340 bij de RK-kerk aan de Kruisweg en bij Houtwijkerveld te behouden. Medestanders kunnen een petitie tekenen op www.behoudhaltes340.petities.nl. Tot gistermiddag hadden al bijna 200 mensen de petitie getekend.

Hier en daar worden ook posters opgehangen om de actie onder de aandacht te brengen. Tegenstanders van het opheffen van de bushaltes waren kort geleden ook in de gemeenteraad om hun protest onder de aandacht van de politiek te brengen. Daar kregen ze van wethouder Derk Reneman te horen dat ze te laat zijn, omdat het besluit al lang gevallen is. Volgens hem gaat de schop al bijna de grond in voor de nieuwe halte. Ook de gemeenteraad kon weinig meer voor de Hoofddorpers doen.

De boze buurtbewoners laten het er echter niet bij zitten. Hun protest is nu vooral gericht naar de Stadsregio Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio. De Stadsregio wil de twee genoemde haltes komend voorjaar opheffen en vervangen door een nieuwe halte op de hoek van de Kruisweg en de Paxlaan. De wijziging moet de snelheid van het busvervoer op deze lijn bevorderen.

Volgens de critici worden daar niet alleen bewoners van Het Oude Buurtje, Houtwijkerveld en de Oranjebuurt de dupe, maar ook bezoekers en bewoners van vier zorgcentra in de buurt, waaronder Horizon en verpleeghuis Bornholm.

BEZWAARSCHRIFT Een inwoonster van Badhoevedorp, mevrouw R. van Oudenrijn, heeft gemeld dat zij bij de Stadsregio in oktober dit jaar binnen de wettelijke termijn bezwaar heeft gemaakt tegen de voorgenomen veranderingen. Ze zegt helemaal niks meer te hebben gehoord op haar bezwaarschrift. De Stadsregio Amsterdam had tot gistermiddag nog niet gereageerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie