Vrouw zag moord op Raja Draaisma

18 februari 2016 om 00:00 Voorpagina

HAARLEM Een vrouw heeft 22 juni vorig jaar vanuit haar auto gezien dat de 35-jarige Raja Draaisma voor haar nagelstudio in Floriande door haar ex-vriend is vermoord. De getuige zag hoe de nu 35-jarige Ferry de G. een wapen uit zijn broeksband of broekzak haalde en tweemaal op het slachtoffer schoot. Dat zei officier van justitie Van Eck dinsdag voor de rechtbank in Haarlem tijdens de derde proforma-zitting over de geruchtmakende moordzaak.

De moord op Raja Draaisma zorgde vorig jaar juni voor een enorme schok. Meerdere wijkbewoners waren er getuige van of waren in de buurt toen het slachtoffer in koelen bloede op straat werd doodgeschoten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de verdachte moord tenlaste gelegd. Volgens Justitie is Ferry de G. met een wapen naar de woning van zijn ex-vriendin gegaan met de bedoeling haar dood te schieten.

De G. heeft dat steeds ontkend. Volgens hem ging hij naar de woning van Raja Draaisma om het wapen op te halen. De vrouw zou het pistool niet hebben willen afgeven waarna er een worsteling ontstond. In die worsteling zou het wapen meerdere keren per ongeluk zijn afgegaan.

De verklaring van de vrouw in de auto die de officier van justitie dinsdag voorlas werpt echter een heel ander licht op de zaak. Advocaat Dudink van Ferry de G. zegt niet onder de indruk te zijn van deze getuigeverklaring. Volgens hem is de verklaring helemaal niet nieuw en zijn er meer mensen die zeggen de fatale schietpartij te hebben zien gebeuren. De raadsman zet grote vraagtekens bij die verklaringen en zegt deze bij de inhoudelijke behandeling te zullen aanvechten.

De inhoudelijke behandeling van de moordzaak is pas in juni, dus precies een jaar nadat het misdrijf is gepleegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie