Bouw noodopvang deze week van start

31 maart 2016 om 00:00 Voorpagina

VIJFHUIZEN Nog deze week gaan de grondwerkzaamheden voor de noodopvang bij Expo Haarlemmermeer van start. Inmiddels is ook bekend dat Vijfhuizense ondernemers betrokken worden bij het inkooptraject.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) begint nog deze week met de grondwerkzaamheden voor de bouw van de noodopvang bij Expo Haarlemmermeer. Een woordvoerder van het COA heeft dat de redactie gezegd. Zodra die werkzaamheden zijn afgerond begint de daadwerkelijke bouw van de grote units.

Tijdens de massaal bezochte bijeenkomst op 31 oktober vorig jaar over de bouw van een noodopvang bij Expo Haarlemmermeer vroeg Henri Das, voorzitter van Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV) de gemeente nadrukkelijk zich dusdanig op te stellen dat ook de plaatselijke ondernemers bij de opvang van de vluchtelingen betrokken worden. Wethouder Tom Horn beloofde toen zich er sterk voor te maken. Het vervolg was dat OVV eind vorig jaar het initiatief genomen heeft om afspraken te maken hoe de Vijfhuizense ondernemers en leden van OVV betrokken kunnen worden bij het project, vertelt Henri Das desgevraagd.

"Exploitant van Expo Haarlemmermeer Libéma heeft aangegeven dat er nu concrete stappen kunnen worden gezet hier invulling aan te gaan geven. En daar zijn we erg blij mee. Juist deze week hebben we contact gehad met Libéma over een afspraak hoe we dit verder gaan oppakken." Een tiental leden van OVV heeft aangegeven betrokken te willen worden bij het inkooptraject teneinde daadwerkelijk diensten en goederen te kunnen leveren aan de noodopvang waar ten hoogste driehonderd vluchtelingen gaan verblijven. De units komen op het open terrein tussen de Expo en de Geniedijk. Informatie over het verloop van de bouw en de komst van de eerste vluchtelingen is te vinden op de site van deze krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie