Opnieuw geen Concours Hippique in Hoofddorp

Voorpagina

HOOFDDORP Het Concours Hippique in Hoofddorp gaat dit jaar definitief niet door. Dat heeft voorzitter Janneke Petrie van de Stichting Vooruit deze week bevestigd. Vorig jaar was er na een traditie van ruim honderd jaar ook al geen Concours.

Janneke Petrie wilde vanwege drukke werkzaamheden geen toelichting geven op het besluit van het bestuur. Het bestuur van de organiserende Stichting Vooruit is er opnieuw niet in geslaagd voldoende sponsors te verwerven die het evenement financieel mogelijk maken.

Vorig jaar leidde het schrappen van het Concours tot flinke beroering. Zo'n gerenommeerd paardensport-29evenement dat al meer dan honderd jaar bestond, mocht toch niet zomaar verloren gaan, zo was de gedachte. Er werden verontruste vragen in de gemeenteraad gesteld. Burgemeester Theo Weterings zegde toen toe dat hij zich als erevoorzitter van Vooruit zou inzetten om alles op alles te zetten om het Concours dit jaar wel te laten doorgaan.

De burgemeester kreeg daarbij steun van een groepje betrokken Haarlemmermeerders die het Concours ook een warm hart toedragen. Dit groepje stelde voor om dit jaar een meer kleinschalig evenement te houden. Stichting Vooruit hield echter vast aan een internationaal Concours.

Naast de problemen met het Concours Hippique heeft het bestuur van Vooruit nog andere zaken aan het hoofd. Twee bestuursleden zijn door de internationale paardensportfederatie FEI voor een half jaar geschorst. De schorsing heeft te maken met het feit dat parcoursbouwer Rob Jansen en jurylid Rogier van Iersel betrokken zijn bij de  Global Champions League. Die heeft een conflict met de FEI.

Theo Weterings laat weten dat hij het jammer vindt dat er dit jaar geen Concours wordt gehouden. Volgens hem was er uiteindelijk onvoldoende tijd én budget om het evenement in zijn originele opzet te realiseren. De burgemeester zegt er naar te streven dat er volgend jaar weer een Concours is.

advertentie
advertentie