Familie Baars gooit de handdoek in de ring

7 juli 2016 om 00:00 Voorpagina

BADHOEVEDORP Er is een uitspraak en daar moeten alle partijen het mee doen. Voor Jan en Riet Baars echter is de maat vol. Ze kunnen er niet meer tegen en gaan een ander huis zoeken. Hun droompaleis van ooit voelt nu als een gevangenis met streng regime.

Ze kregen de nieuwe A9 op 100 meter langs hun huis en de toerit naar een viaduct erover heen door hun voortuin. Hun uitzicht is grondig verpest. Tien jaar al proberen ze de waardevermindering van hun huis aan de Sloterweg gecompenseerd te krijgen en vinden dat ze zich steeds heel redelijk hebben opgesteld. Ondanks het enorme verschil in de taxatie van Rijkswaterstaat en die van hun makelaar. Een aantal raadsleden trok zich hun lot aan, maar de gemeente bleef star op het standpunt staan dat het een zaak is voor Rijkswaterstaat. Leden van de CDA-fractie schakelden hun partijgenoot in de Tweede Kamer Martijn van Helvert in. Die kwam kijken en schrok zich rot. En stelde minister Schultz van Haegen op de hoogte. Vlak voordat Van Helvert de minister en de staatssecretaris onlangs vragen zou gaan stellen was er de uitslag van het onderzoek van een door het ministerie ingestelde commissie, laat Van Helvert deze krant weten.

"De zaak is nogmaals onderzocht en Rijkswaterstaat dient 1,5 maal meer uit te betalen dan de oorspronkelijk geboden schadeloosstelling van 85.000 euro. Dus 127.250 euro. Hier moeten we het mee doen. Het is niet anders."

Het is zeker niet wat Jan Baars wil. "Ik heb voorgesteld de waardevermindering zoals in vier taxatierapporten vermeld, te middelen. Dan kwam ik uit op 172.000 euro. Daar had ik vrede mee gehad. Nu voel ik me afgescheept met een fooi op een werk van 340 miljoen. Onlangs zei wethouder Reneman tegen me dat hij het allemaal heel vervelend vindt maar dat het viaduct op deze plek de gemeente minder meer kost. Maar het kost ons veel méér zei ik. Hij knikte. Wij zijn geen partij zei hij. Ook de gemeente laat ons barsten. Dat steekt. We willen rust in de tent, voordat we er aan onderdoor gaan. Daarom gaan we weg, hoeveel pijn het ook doet."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie