Meer geld in het handje

5 oktober 2017 om 00:00 Voorpagina

HOOFDDORP Inwoners zijn volgend jaar gemiddeld minder geld kwijt aan lokale belastingen dan dit jaar. De lastendruk daalt licht van 718 euro naar 714 euro per jaar. Dat maakte wethouder Derk Reneman van Financiën dinsdag bekend bij de presentatie van de gemeentebegroting voor volgend jaar.

Samen met de verbetering van de koopkracht betekent het dat inwoners meer geld te besteden hebben dan dit jaar. Volgens wethouder Reneman is dat altijd plezierig voor de burger.

De gemeentebegroting voor volgend jaar is een historische. Het is de laatste begroting van de 'oude' gemeente. Volgend jaar rond deze tijd verschijnt de eerste begroting voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer, dus inclusief het grondgebied van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Zoals bekend gaat die nieuwe gemeente vanaf begin 2019 van start.

Om het afscheid van de oude begroting te onderstrepen had wethouder Reneman de eerste gemeentebegroting uit 1856 meegenomen (zie foto). Dat was nog eens overzichtelijke tijden met ruim 4600 gulden aan opbrengst van de gemeentelijke belastingen en heffingen en 4.000 gulden aan andere inkomsten.

Veel posten zijn met de pen doorgehaald en vervangen door een nieuw bedrag. Volgens Derk Reneman is van historisch gesjoemel echter geen sprake. Om de juiste bedragen te vermelden werd er vaak gestreept in de begroting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie