BalanSanté voor mindfulness, yoga en meditatie

12 februari 2018 om 00:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Psycholoog Merel Gerrits is de oprichter van BalanSanté. "Ons nieuwe BalanSanté Centrum in de Madeliefstraat is een inspirerend gecertificeerd en geaccrediteerd, en bij het MYVN (Mindfulness & Yoga Verbond Nederland) aangesloten centrum", begint Gerrits. "Naast een rijk en gevarieerd aanbod van mindfulness, yoga en meditatie opleidingen, kun je er bij ons ook diverse cursussen, lessen en workshops volgen. Allemaal met als doel om je bewustzijn en geluk te laten ervaren. Wij bieden je een plek waar te tot rust kunt komen, geïnspireerd wordt en je warm en veilig voelt."

Merel Gerrits werkt al sinds 2001 als psycholoog en trainer. Zij startte BalanSanté in 2006: "Dat was een praktijk aan huis. Maar al gauw bleek dat ik meer ruimte nodig had. Na wat omzwervingen hebben wij jarenlang bij Rozen & Radijs in Burgerveen gezeten, maar zitten nu vanaf 1 januari dit jaar in de Madeliefstraat 14." En hoewel het in de Madeliefstraat nu vooral een opleidingscentrum is voor mindfulness en Yoga, wil Merel heel Nieuw-Vennep laten weten dat ook iedereen uit het hele dorp er vanaf 14 februari van harte welkom is voor deelname aan mindfulness en Yoga lessen en meditatie avonden. "Als introductie ontvangt dan iedere deelnemer voor 5 lessen of 10 lessen 1 extra les gratis."

Haar team is inmiddels uitgebreid met Annelies van der Heijden (docent Boeddisme en Mindfulness), yoga-docent Ria van Leeuwen en de meer op jongeren gerichte docent Rohan Witteman. Zelf kwam Merel rond haar 26ste in aanraking met mindfulness en meditatie, en ging in de Verenigde Staten de training Mindfulness Teacher volgen. Met daarna nog opleidingen als yoga-docent en diverse mindfulness en yoga opleidingen. En om toch nog even wat dichter bij haar oorspronkelijke beroep van psycholoog te blijven, deed zij opleidingen Psychodynamica en Gezondheids-wetenschappen. Zij ontwikkelde een effectieve en vernieuwende methodiek om aan jezelf te werken door middel van Mindfulness, Mediatie en Coaching; Mind Yourself.

Hoogleraar cognitieve neuro-psychiatrie aan het UMC Groningen schreef het boek Je brein de baas. Daarin geeft hij o.a. ook hoog op over mindfulness omdat het daarbij gaat om via de mentale vaardigheid bewust de aandacht te richten op het hier en nu. Met deze capaciteit leert men beter omgaan met emoties. "Ja, en die emoties worden veroorzaakt door obstakels. Met mindfulness werken we aan juist het accepteren en daarmee leren omgaan, wat zorgt voor rust en geluk. Ik heb daarvoor een eigen mindfulness luistertraining (voor geluk, rust en zelfbewustzijn) ontwikkeld van 21 dagen. Met accenten op ademhaling, luisteren naar je lichaam met de 7 basishoudingen: niet-oordelen, geduld, overnieuw beginnen, loslaten, vertrouwen, niet-streven en acceptatie. En ja, alles wat daarbij nodig is, is een matje (of stoel)", besluit Gerrits.

Voor meer info zie www.balansante.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie